Чудовою ідеєю для фуршету є ніжний курячий паштет з фісташками, який можна намазати на гарячий тост або шматочки свіжовипеченого домашнього хліба.

Інгредієнти
| печінка куряча – 500 г | |
| велика моркву, попередньо запечений – одна штука | |
| солодке масло вершкове м’яке – 50 г або по смаку | |
| ароматна олія оливкова для смаження – півтори ст. ложки | |
| високоякісний коньяк – одна ст. ложка | |
| білий цибулю салатний великий – одна штука | |
| подрібнені солоні фісташки – півтори ст. ложки | |
| біла частина стебла цибулі-порею – одна штука | |
| тонкомолотий перець чорний – за смаком | |
| вершки середньої жирності – за смаком |
Чудовою ідеєю для фуршету є ніжний курячий паштет з фісташками, який можна намазати на гарячий тост або шматочки свіжовипеченого домашнього хліба.
Крім того, курячий паштет можна використовувати і для наповнення закусочних тарталеток.
Покроковий рецепт
З вечора обробити і гарненько промити курячу печінку, потім перекласти її в миску, влити таку кількість молока, щоб воно покривало субпродукт повністю.
Вранці печінку слід гарненько промити в прохолодній воді, перекласти на паперовий рушник і повністю підсушити, далі на помірний вогонь поставити сковороду, влити половину порції оливкової олії.
Як тільки на його поверхні з’являться перші бульбашки, викласти курячу печінку і при постійному помішуванні обсмажувати цей субпродукт до появи легкої скоринки.
Нашаткувати цибулю-порей, відправити його в сковорідку з печінкою, перемішати і додати коньяк в необхідній кількості, продовжувати приготування інгредієнтів до тих пір, поки не випарується частину спирту. Після цього накрити сковорідку кришкою і тушкувати інгредієнти ще дві хвилини, поки готуються ці компоненти, потрібно почистити салатний цибулю і порубати його як можна дрібніше.
Підготувати ще одну сковороду, влити в неї масло, що залишилося, як тільки вона розжариться, в ньому обсмажити порізану цибулю, потім підготувати миску середнього розміру. Викласти в неї обсмажену курячу печінку з цибулею-пореєм, додати подрібнені фісташки, а також моркву, заздалегідь нарізану довільними шматками.
Як тільки обсмажиться салатний цибулю, відправити його в посуд з печінкою, додати вершкове масло і трохи вершків, далі всі інгредієнти в мисці збити гарненько до стану густої пасти.
В принципі, сіль в курячий паштет додавати не потрібно, так як в його склад входять солоні фісташки, але за бажанням можна трохи досолити приготоване блюдо.
Далі курячий паштет з фісташками необхідно перекласти в саму підходящу посуд, закрити харчовою плівкою або кришкою, прибрати в холодильну камеру.
