Легкий, смачний курячий суп, простий у приготуванні.
Інгредієнти
Курка – 2-3 стегенця Будь-яка частина, бажано на кістки, наваристий бульйон буде | |
Картопля – 4 Середніх розмірів | |
Морква – 1 Середніх розмірів | |
Цибуля – 1 Середніх розмірів або 1/2 великої цибулини | |
Дрібна локшина – Жменя | |
Яйце – 1 | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Кріп – 1 столова ложка | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за скусу |
Курячий суп – відмінне перше блюдо. Смачний, ситний, поживний, легкозасвоюваний бульйон простий у приготуванні, не потрібно володіти спеціальними навичками. Люблять його і дорослі і діти. Багатий білком і вітамінами групи В, А, РР, С. Курячий суп по праву вважається дієтичним, тому його можна і потрібно при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Покроковий рецепт
Перше що потрібно зробити – поставити варитися курку. Наливаємо в каструлю 1,5 літра води і додаємо в моєму випадку 3 курячі гомілки. Для більш пісного супу потрібно взяти філе курячої грудки. Варимо 20 хвилин.
Поки бульйон закипає, чистимо овочі.
Цибулю ріжемо маленькими кубиками. Морква трьом на великій тертці. Відправляємо в розігріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо до готовності, трохи золотистої скоринки. Пересмажувати не варто, так як присмак погорілого зіпсує весь суп.
Після того як зварилася курка, потрібно дістати і відокремити м’ясо від кістки.
Потім повернути м’ясо з каструлі.Додати картоплю, нарізану дрібною соломкою. Варимо на повільному вогні 10 хв.
Збиваємо яйце.
Додаємо жменю дрібної локшини, підсмажену заправку. Помішуючи, повільно виливаємо яйце, щоб не вийшло одного шматка, а розподілилося рівномірно. Додаємо кріп, сіль і спеції за смаком. Залишаємо на вимкненій плиті ще на 5 хвилин відбутися.
Для подачі на стіл можна додати сметану і свіжу зелень. Ваш курячий супчик готовий!Приємного апетиту!