Нарізати інгредієнти кубиками: ріпчасту цибулю, солодкий перець, помідори. Часник натерти на тертці. Підготувати шпинат і стручкову квасолю.
М’ясо нарізати на великі шматки і обсмажити на сковорідці на олії. Після утворення рум’яної скоринки налити води і тушкувати поки м’ясо не стане м’яким.
Додати нарізану кубиками ріпчасту цибулю.
Потім помідори і продовжувати смажити до розм’якшення. Тушкувати, періодично перемішуючи.
Потім додати солодкий перець і часник. (Ще додають редьку, але я її не люблю).
Додати шпинат і стручкову квасолю. Заправити за смаком сіль, спеції, кілька разів перемішати. Зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати ще 15-20 хвилин. За необхідності додати трохи бульйону або простої води. Готова підлива повинна вийде насиченим і густий.
Готуємо Лазу. Не дивлячись на присутність в цьому блюді різного роду овочів і спецій, що додають і так достатньо смакові якості і аромат, лагман їдять обов’язково з лазой і оцтом.
Лазу – це гірка приправа (обсмажений на маслі тертий часник з червоним меленим перцем). Її додають кожен собі по смаку.
Далі готуємо локшину. Відварити локшину (саморобну або готову) промити в холодній воді, відкинути на друшляк.
На блюдо викласти трохи локшини, полити підливою (сяем), накрити ще невеликою кількістю локшини, полити підливою, посипати зеленню, додати трохи оцту і лази. Кількість локшини і підливи на Ваш розсуд. Приємного апетиту!