Лазанья – це страва, за смаком схоже на макаронну запіканку з м’ясом. Макаронні листи можна купити в магазині в готовому вигляді, або приготувати самостійно.

Інгредієнти
| Фарш м’ясний – 600 гр. | |
| Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
| Часник – 4 зубчики | |
| Томатна паста – 3-4 ст. л. | |
| Сир твердий – 400 гр. | |
| Сметана – 3 ст. л. | |
| Вершки – 3 ст. л. | |
| Зелень – за смаком | |
| Сіль – за смаком | |
| Спеції – за смаком | |
| Для листів лазанья | |
| Борошно пшеничне – 1/3 частина | |
| Манка – 2/3 частини | |
| Яйця – скільки буде потрібно |
Тісто для макаронних листів повинно вийти твердим. Воно готується тільки з 3-х інгредієнтів: манка, борошно і яйця. Кількість яєць залежить від їх розміру та кількості решти інгредієнтів. В описаному рецепті використовувалися 1 склянку (200 мл) борошна і 2 таких склянки манки, для цього кількості знадобилося 3 яйця. Для страви підійде будь-м’ясний фарш з яловичини, свинини або змішаний варіант.
Покроковий рецепт

Готуємо листи для страви. Змішуємо борошно і манку у великій мисці. Можна додати трохи солі.


Вбиваємо яйця і починаємо перемішувати. Замішуємо тісто, воно повинно вийде твердим. Залишаємо його на пару хвилин відпочити.


В цей час готуємо дві начинки: перша – з м’ясного фаршу, друга – сирна. У фарш додаємо цибулю, часник, сіль і перець за смаком. Кладемо томатну пасту і добре перемішуємо начинку.


Сир тремо на крупній тертці. Додаємо до нього сметану і вершки. Начинку ретельно перемішуємо.

Тісто ділимо на кілька частин. Кожну розкачуємо в тонкий пласт, за необхідності подпыляем стіл борошном.

На змащене маслом деко викладаємо один лист з тіста. На його поверхню викладаємо частину начинки з фаршу і розрівнюємо.

Поверх м’ясної начинки маємо сирну і рівномірно розрівнюємо по всій поверхні.


Накриваємо іншим листом з тіста і повторюємо шари начинок. Останній лист покриваємо тільки сирною начинкою.


Відправляємо страву в розігріту до 200 градусів духовку і чекаємо 40 хвилин. Після цього виймаємо блюдо і подаємо в гарячому вигляді, розрізаємо на порційні шматки.
