Легка огіркова закуска з сирною начинкою і рибою

Легка огіркова закуска з сирною начинкою і рибою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Свіжа та легка закуска.

Інгредієнти

свіжі листочки розмарину – одна ч. ложка
міцні свіжі огірки не дуже великі – десять штук
рубана свіжа зелень – за смаком
філе будь підкопченої риби – 95 г
сир сирний – 210 г
морська тонкомолота сіль – за смаком
зелена цибуля – один невеликий пучок
натуральний густий йогурт – три ст. ложки
в’ялена журавлина – 85 г
рожевий перець тонкомолотий – за смаком

Як приготувати Легка огіркова закуска з сирною начинкою і рибою

Цю закуску з огірків з сирною начинкою і рибою рекомендується включити в повсякденне літнє меню.

Покроковий рецепт

Підготувати невелику каструлю, насипати в неї в’ялену журавлину, додати листочки розмарину, влити крутий окріп (один повний стакан), потім довести все до кипіння. Як тільки вода почне кипіти, необхідно каструлю з журавлиною і розмарином відразу ж прибрати з вогню і накрити кришкою.

Як тільки журавлино-розмариновий відвар охолоне, процідити його, додати в каструлю трохи густого йогурту, а також сирний сир, відварену журавлину, подрібнений зелений лук, рубану пряну зелень, насипати трохи рожевого перцю. Посолити компоненти, збити їх блендером до однорідності, потім посуд з приготовленої сирною начинкою тимчасово прибрати в сторону.

Очистити від шкірки всі огірки, нарізати їх тонкими брусками, причому їх довжина повинна збігатися з висотою стінок келихів, в яких планується подавати закуску.

Підготувати прозорі келихи, кожен з них наповнити огірковим брусками, які повинні розташовуватися у вертикальному положенні. Розсунути огіркові бруски таким чином, щоб вийшло наскрізний отвір, заповнити його сирною начинкою.

Приготовану огіркову закуску прикрасити смужками риби, потім подавати закусочне блюдо в охолодженому вигляді до столу.