Свіжа та легка закуска.
Інгредієнти
свіжі листочки розмарину – одна ч. ложка | |
міцні свіжі огірки не дуже великі – десять штук | |
рубана свіжа зелень – за смаком | |
філе будь підкопченої риби – 95 г | |
сир сирний – 210 г | |
морська тонкомолота сіль – за смаком | |
зелена цибуля – один невеликий пучок | |
натуральний густий йогурт – три ст. ложки | |
в’ялена журавлина – 85 г | |
рожевий перець тонкомолотий – за смаком |
Цю закуску з огірків з сирною начинкою і рибою рекомендується включити в повсякденне літнє меню.
Покроковий рецепт
Підготувати невелику каструлю, насипати в неї в’ялену журавлину, додати листочки розмарину, влити крутий окріп (один повний стакан), потім довести все до кипіння. Як тільки вода почне кипіти, необхідно каструлю з журавлиною і розмарином відразу ж прибрати з вогню і накрити кришкою.
Як тільки журавлино-розмариновий відвар охолоне, процідити його, додати в каструлю трохи густого йогурту, а також сирний сир, відварену журавлину, подрібнений зелений лук, рубану пряну зелень, насипати трохи рожевого перцю. Посолити компоненти, збити їх блендером до однорідності, потім посуд з приготовленої сирною начинкою тимчасово прибрати в сторону.
Очистити від шкірки всі огірки, нарізати їх тонкими брусками, причому їх довжина повинна збігатися з висотою стінок келихів, в яких планується подавати закуску.
Підготувати прозорі келихи, кожен з них наповнити огірковим брусками, які повинні розташовуватися у вертикальному положенні. Розсунути огіркові бруски таким чином, щоб вийшло наскрізний отвір, заповнити його сирною начинкою.
Приготовану огіркову закуску прикрасити смужками риби, потім подавати закусочне блюдо в охолодженому вигляді до столу.