Потрібно підготувати необхідні продукти і поставити на вогонь каструлю з водою для закипання. Поки вода гріється почистимо картопля, морква, цибуля, перець наріжемо кубиками картоплю. У окріп потрібно всипати подрібнену картоплю.
Коли вода з картоплею починає закипати, то зверху утворюється пінка, яку потрібно зібрати. Солимо відвар, додаємо дрібку цукру і зменшуємо вогонь.
Слідом за картоплею пірнає цвітна капуста, все закипає і далі варять на середньому вогні хвилин 10. В цей час додаємо лавровий лист.
Не гаючи часу, тремо на крупній тертці моркву і ріжемо кубиками цибулю. Ці подрібнені овочі теж кладемо в суп.
Поки все кипить і вариться, ріжемо соломкою солодкий перчик і теж відправляємо в окріп.
Вливаємо 2 ложки будь-якого рослинного масла. І що б пом’якшити і поліпшити смак капустяного супу кладемо пів столової ложки вершкового масла. В кінці додаємо мелений перець. Вимикаємо вогонь під готовим блюдом, даємо настоятися і просочитися 10-15 хвилин.
Насипаємо супчик з прекрасним ароматом і красивим кольором в тарілку, тоді вже порції за бажанням прикрашаємо зеленню.