У моїй версії Лагмана використовуються інгредієнти, які можуть знайтися майже у кожного. При цьому він виходить настільки ситним та смачним, що неможливо відірватися. Всім раджу спробувати хоча б раз у житті. Враження не змусять довго чекати.
Інгредієнти
Локшина – 250 гр домашня | |
Свинина – 200-300 гр | |
Картопля – 4 шт. середніх | |
Сало – 40 гр | |
Баклажан – 1 шт. невеликий | |
Помідори – 2 шт. середніх | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. середній | |
Морква – 1 шт. середня | |
Болгарський перець – 1 шт. будь-якого кольору | |
Рослинна олія – 25 мл | |
Спеції – 1 щіпка перець чорний, кріп, петрушка | |
Сіль – 3 щіпки | |
Томатна паста – 2 ст. л. |
До недавнього часу (напевно, як і багато з Вас) я навіть не підозрював про існування цієї страви і, будучи істориком, знав тільки, що Лагманами називали законоговорителей в середньовічній Швеції. Але одного разу, приїхавши до бабусі, я виявив у неї в шафі стару книгу з східними рецептами. Зацікавився і почав гортати.
А потім несподівано для себе виявив серед них дуже незвичайний, який мені сподобався. Я ще був здивований, мовляв, локшина, та ще й з овочами. “Дуже заманливо!” – подумав я і вирішив приготувати.
Для його приготування потрібні баранина, редька, цибуля, квасоля, баклажани, стручковий перець, часник і локшина. (Дуже важливо, що в страві використовується тільки домашня локшина, і є можливість відпрацювати навик її приготування, адже це так просто. Берете 200 гр. борошна, додати 1 ч. л. солі і все перемішуєте з 100 мл води. Вымешиваете тісто, розкатуєте, злегка присыпаете борошном і залишити на 10 хвилин. Згортаєте в рулет і разрезаете. Отримані смужки розкладаєте на широку поверхню і сушіть 10-15 годин). Але я трохи зніяковів, бо не дуже люблю редьку і часник, а перебуваючи в даний момент у глушині, не можу знайти ні баранини, ні стручкового перцю. Тоді до мене прийшла ідея його трішечки проредагувати. Рецепт мого видозміненого лагмана з покроковим фото нижче…
Покроковий рецепт
Ріжемо сало і м’ясо невеликими квадратиками і обсмажуємо на невеликому вогні з додаванням олії хвилин 15.
Тієї часом моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно рубаємо і перець нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо в м’ясо.
Обсмажуємо 7 хвилин на тому ж вогні, додаємо томатну пасту і тушкуємо ще 3 хвилини. Перекладаємо все в каструльку, заливаємо 3 склянками води і доводимо до кипіння.
Ріжемо картоплю, баклажан і помідори невеликими шматочками і складаємо в ту ж каструлю.
Варимо до готовності картоплі хвилин 25. Додаємо спеції і сіль.
Доводимо до кипіння. В окремій каструлі варимо локшину. Зливаємо воду.
Беремо глибоку тарілку (можна супову). На дно викладаємо її локшину, зверху м’ясо з овочами і заливаємо все рештою бульйоном. Можна подавати. Приємного апетиту!