Легкий рецепт дуже ситного обіду – Лагман

Легкий рецепт дуже ситного обіду – Лагман – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У моїй версії Лагмана використовуються інгредієнти, які можуть знайтися майже у кожного. При цьому він виходить настільки ситним та смачним, що неможливо відірватися. Всім раджу спробувати хоча б раз у житті. Враження не змусять довго чекати.

Інгредієнти

Локшина – 250 гр домашня
Свинина – 200-300 гр
Картопля – 4 шт. середніх
Сало – 40 гр
Баклажан – 1 шт. невеликий
Помідори – 2 шт. середніх
Ріпчаста цибуля – 1 шт. середній
Морква – 1 шт. середня
Болгарський перець – 1 шт. будь-якого кольору
Рослинна олія – 25 мл
Спеції – 1 щіпка перець чорний, кріп, петрушка
Сіль – 3 щіпки
Томатна паста – 2 ст. л.

Як приготувати Легкий рецепт дуже ситного обіду – Лагман

До недавнього часу (напевно, як і багато з Вас) я навіть не підозрював про існування цієї страви і, будучи істориком, знав тільки, що Лагманами називали законоговорителей в середньовічній Швеції. Але одного разу, приїхавши до бабусі, я виявив у неї в шафі стару книгу з східними рецептами. Зацікавився і почав гортати.

А потім несподівано для себе виявив серед них дуже незвичайний, який мені сподобався. Я ще був здивований, мовляв, локшина, та ще й з овочами. “Дуже заманливо!” – подумав я і вирішив приготувати.

Для його приготування потрібні баранина, редька, цибуля, квасоля, баклажани, стручковий перець, часник і локшина. (Дуже важливо, що в страві використовується тільки домашня локшина, і є можливість відпрацювати навик її приготування, адже це так просто. Берете 200 гр. борошна, додати 1 ч. л. солі і все перемішуєте з 100 мл води. Вымешиваете тісто, розкатуєте, злегка присыпаете борошном і залишити на 10 хвилин. Згортаєте в рулет і разрезаете. Отримані смужки розкладаєте на широку поверхню і сушіть 10-15 годин). Але я трохи зніяковів, бо не дуже люблю редьку і часник, а перебуваючи в даний момент у глушині, не можу знайти ні баранини, ні стручкового перцю. Тоді до мене прийшла ідея його трішечки проредагувати. Рецепт мого видозміненого лагмана з покроковим фото нижче…

Покроковий рецепт

Ріжемо сало і м’ясо невеликими квадратиками і обсмажуємо на невеликому вогні з додаванням олії хвилин 15.

Тієї часом моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно рубаємо і перець нарізаємо маленькими шматочками. Додаємо в м’ясо.

Обсмажуємо 7 хвилин на тому ж вогні, додаємо томатну пасту і тушкуємо ще 3 хвилини. Перекладаємо все в каструльку, заливаємо 3 склянками води і доводимо до кипіння.

Ріжемо картоплю, баклажан і помідори невеликими шматочками і складаємо в ту ж каструлю.

Варимо до готовності картоплі хвилин 25. Додаємо спеції і сіль.

Доводимо до кипіння. В окремій каструлі варимо локшину. Зливаємо воду.

Беремо глибоку тарілку (можна супову). На дно викладаємо її локшину, зверху м’ясо з овочами і заливаємо все рештою бульйоном. Можна подавати. Приємного апетиту!