Ви любите тунця? Спробуйте, це дуже смачна морська риба з сімейства скумбрієвих.
Інгредієнти
Філе тунця – 250 г | |
Шпинат – жменя (приблизно 80 г) | |
Болгарський перець – 1/ 2 шт (близько 100 г) | |
Помідори черрі – 120 г | |
Оливки – 10-12 шт. | |
Цибуля червоний – 1 невелика головка | |
Сік лимона – 2 столових ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – 1-2 столові ложки (для смаження) | |
Рослинна олія – 2 столові ложки (для заправки салату) | |
Кунжутне насіння – 2 чайні ложки | |
Чебрець – 1 /2 чайної ложки (сухий) |
М’ясо тунця рожеве, іноді темно-червоного кольору, що нагадує м’ясо яловичини. Хоча на смак і по щільності теж схоже на яловичину. У кулінарії риба тунець має великі переваги. По-перше, страви з тунця виходять дуже ситними. По-друге, готується ця риба дуже швидко, особливо якщо у вас вже готовий стейк.
Цей рецепт салату з тунцем і помідорами відніме у вас на приготування всього 10 хвилин часу. Салат легкий, свіжий, і в той же час ситний.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Тунець розморозити, якщо необхідно, помити під проточною водою, обсушити. Змішати 2 чайні ложки кунжутного насіння з 1/ 2чайной ложки чебрецю і дрібкою солі, висипати суміш в плоску тарілку. Обваляти шматочки тунця в кунжутною суміші.
Розжарити сковороду з 2-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії тунець з обох боків і з торців. Порада: смажте тунець буквально за 2 – 3 хвилини з кожного боку, щоб не пересушити рибу. Середина тунця повинна бути рожевою, а краї побілілими.
Підготувати овочі. Одну невелику голівку червоної цибулі почистити, порізати кільцями. Болгарський перець і помідори черрі, помити. У перчика видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати невеликими смужками. Черрі порізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру помідорів).
Листя шпинату перекласти в друшляк, промити під слабким струменем холодної проточної води, перекласти на рушник, обсушити. Перекласти підготовлені листя шпинату в салатник або велику чашу. Сюди ж покласти порізані кільця цибулі, помідори черрі і болгарський перець. Закинути оливки. Овочі за смаком посолити, поперчити, заправити 2-ма столовими ложками рослинного масла. Збризнути 2-ма столовими ложками лимонного соку (я роблю це на око). Акуратно перемішати салат великою ложкою, намагаючись не пошкодити листя шпинату.
Салат перекласти на плоску тарілку, відкласти поки в сторону.
Смажений тунець нарізати гострим ножем на довгі шматочки (товщина приблизно 0,5 – 1 см).
Викласти шматочки тунця поверх салату.
Подавати салат з рибою на стіл негайно.
Приємного апетиту!