Легкий салат з тунцем, помідорами та шпинатом

Легкий салат з тунцем, помідорами і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ви любите тунця? Спробуйте, це дуже смачна морська риба з сімейства скумбрієвих.

Інгредієнти

Філе тунця – 250 г
Шпинат – жменя (приблизно 80 г)
Болгарський перець – 1/ 2 шт (близько 100 г)
Помідори черрі – 120 г
Оливки – 10-12 шт.
Цибуля червоний – 1 невелика головка
Сік лимона – 2 столових ложки
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинне масло – 1-2 столові ложки (для смаження)
Рослинна олія – 2 столові ложки (для заправки салату)
Кунжутне насіння – 2 чайні ложки
Чебрець – 1 /2 чайної ложки (сухий)

Як приготувати Легкий салат з тунцем, помідорами та шпинатом

М’ясо тунця рожеве, іноді темно-червоного кольору, що нагадує м’ясо яловичини. Хоча на смак і по щільності теж схоже на яловичину. У кулінарії риба тунець має великі переваги. По-перше, страви з тунця виходять дуже ситними. По-друге, готується ця риба дуже швидко, особливо якщо у вас вже готовий стейк.

Цей рецепт салату з тунцем і помідорами відніме у вас на приготування всього 10 хвилин часу. Салат легкий, свіжий, і в той же час ситний.

Покроковий рецепт

Інгредієнти.

Тунець розморозити, якщо необхідно, помити під проточною водою, обсушити. Змішати 2 чайні ложки кунжутного насіння з 1/ 2чайной ложки чебрецю і дрібкою солі, висипати суміш в плоску тарілку. Обваляти шматочки тунця в кунжутною суміші.

Розжарити сковороду з 2-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії тунець з обох боків і з торців. Порада: смажте тунець буквально за 2 – 3 хвилини з кожного боку, щоб не пересушити рибу. Середина тунця повинна бути рожевою, а краї побілілими.

Підготувати овочі. Одну невелику голівку червоної цибулі почистити, порізати кільцями. Болгарський перець і помідори черрі, помити. У перчика видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати невеликими смужками. Черрі порізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру помідорів).

Листя шпинату перекласти в друшляк, промити під слабким струменем холодної проточної води, перекласти на рушник, обсушити. Перекласти підготовлені листя шпинату в салатник або велику чашу. Сюди ж покласти порізані кільця цибулі, помідори черрі і болгарський перець. Закинути оливки. Овочі за смаком посолити, поперчити, заправити 2-ма столовими ложками рослинного масла. Збризнути 2-ма столовими ложками лимонного соку (я роблю це на око). Акуратно перемішати салат великою ложкою, намагаючись не пошкодити листя шпинату.

Салат перекласти на плоску тарілку, відкласти поки в сторону.

Смажений тунець нарізати гострим ножем на довгі шматочки (товщина приблизно 0,5 – 1 см).

Викласти шматочки тунця поверх салату.
Подавати салат з рибою на стіл негайно.
Приємного апетиту!