Легкий салат з тунцем, помідорами та шпинатом

Легкий салат з тунцем, помідорами і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

Тунець розморозити, якщо необхідно, помити під проточною водою, обсушити. Змішати 2 чайні ложки кунжутного насіння з 1/ 2чайной ложки чебрецю і дрібкою солі, висипати суміш в плоску тарілку. Обваляти шматочки тунця в кунжутною суміші.

Розжарити сковороду з 2-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії тунець з обох боків і з торців. Порада: смажте тунець буквально за 2 – 3 хвилини з кожного боку, щоб не пересушити рибу. Середина тунця повинна бути рожевою, а краї побілілими.

Підготувати овочі. Одну невелику голівку червоної цибулі почистити, порізати кільцями. Болгарський перець і помідори черрі, помити. У перчика видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати невеликими смужками. Черрі порізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру помідорів).

Листя шпинату перекласти в друшляк, промити під слабким струменем холодної проточної води, перекласти на рушник, обсушити. Перекласти підготовлені листя шпинату в салатник або велику чашу. Сюди ж покласти порізані кільця цибулі, помідори черрі і болгарський перець. Закинути оливки. Овочі за смаком посолити, поперчити, заправити 2-ма столовими ложками рослинного масла. Збризнути 2-ма столовими ложками лимонного соку (я роблю це на око). Акуратно перемішати салат великою ложкою, намагаючись не пошкодити листя шпинату.

Салат перекласти на плоску тарілку, відкласти поки в сторону.

Смажений тунець нарізати гострим ножем на довгі шматочки (товщина приблизно 0,5 – 1 см).

Викласти шматочки тунця поверх салату.
Подавати салат з рибою на стіл негайно.
Приємного апетиту!