Інгредієнти.
Тунець розморозити, якщо необхідно, помити під проточною водою, обсушити. Змішати 2 чайні ложки кунжутного насіння з 1/ 2чайной ложки чебрецю і дрібкою солі, висипати суміш в плоску тарілку. Обваляти шматочки тунця в кунжутною суміші.
Розжарити сковороду з 2-ма столовими ложками рослинного масла. Обсмажити на олії тунець з обох боків і з торців. Порада: смажте тунець буквально за 2 – 3 хвилини з кожного боку, щоб не пересушити рибу. Середина тунця повинна бути рожевою, а краї побілілими.
Підготувати овочі. Одну невелику голівку червоної цибулі почистити, порізати кільцями. Болгарський перець і помідори черрі, помити. У перчика видалити плодоніжку і серцевину з насінням, нарізати невеликими смужками. Черрі порізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру помідорів).
Листя шпинату перекласти в друшляк, промити під слабким струменем холодної проточної води, перекласти на рушник, обсушити. Перекласти підготовлені листя шпинату в салатник або велику чашу. Сюди ж покласти порізані кільця цибулі, помідори черрі і болгарський перець. Закинути оливки. Овочі за смаком посолити, поперчити, заправити 2-ма столовими ложками рослинного масла. Збризнути 2-ма столовими ложками лимонного соку (я роблю це на око). Акуратно перемішати салат великою ложкою, намагаючись не пошкодити листя шпинату.
Салат перекласти на плоску тарілку, відкласти поки в сторону.
Смажений тунець нарізати гострим ножем на довгі шматочки (товщина приблизно 0,5 – 1 см).
Викласти шматочки тунця поверх салату.
Подавати салат з рибою на стіл негайно.
Приємного апетиту!