Полегшений варіант вінегрету з квашеної капусти, буряка з додаванням зеленого горошку.
Інгредієнти
Квашена капуста – 300-500 г | |
Запечена буряк – 1 головкак | |
Консервований горошок – 1 банку | |
Цибуля ріпчаста – 1 невелика цибулина | |
Оливкова олія – за смаком | |
Свіжа зелень кропу і петрушки – за бажанням |
Це абсолютно простий у приготуванні рецепт, вийшов абсолютно випадково. Черговий доказ того, що все геніальне – просто.
Ніколи не любила вінегрет із-за сухості, яку йому надає відварну картоплю, а якщо його ще й багато, то страва виходить досить важким. Все почалося з квашеної капусти, я роблю її тільки сама, ніколи не купую готову, так як у складі магазинної, найчастіше містяться консерванти. Додавши до неї консервований горошок, пішли фантазії, а непогано б і буряк….І ось через п’ять хвилин вийшов рецепт нашого сімейного вінегрету, інший у мене в родині тепер навіть не сприймають.
Покроковий рецепт
Як приготувати вінегрет?
Запікаємо в духовці буряк, загорнуту у фольгу. Готовність буряків дивіться самі, все залежить від розмірів овоча.
Оскільки у квашеній капусті вже є морква, то її ми не додаємо. Беремо капусту, відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Потім буряк очищаємо і тремо на тертці (велика або дрібна – вирішуйте самі).
Змішуємо квашену капусту, буряк. Додаємо зелений консервований горошок.
Дрібно ріжемо цибулю, закидаємо в салат олією і все перемішуємо. Готовий вінегрет! Присипає січеною зеленню. Смачно, корисно, гарно і нічого зайвого. Приємного апетиту!