Лимонне різотто
Інгредієнти
Рис арборіо чи карнаролі – 200 р. | |
Лимон – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Курячий бульйон – 1 л | |
Біле вино (напівсолодке) – 150 мл | |
Пармезан – 75 гр. | |
Сіль – за смаком |
Різотто – ще одне блюдо з італійської класики. Є безліч варіантів його приготування. Традиційним вважається використання сортів рису арборіо або карнаролі, тому що саме вони дають різотто неповторну кремову текстуру. Я пропоную цікавий варіант різотто – лимонне, з легкою кислинкою і неймовірним ароматом лимонної цедри
Покроковий рецепт
1. Цибулю помити, очистити від лушпиння і нарізати четвертинками. Обсмажте на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
2. З лимона зняти цедру і вичавити сік. Ми будемо використовувати сік половинки лимона.
3. Додайте рис і обсмажте разом з цибулею до придбання напівпрозорості. Почніть вливати по трохи гарячий бульйон. Це дуже важливо – бульйон весь час повинен бути гарячим. Підливати бульйон у міру вбирання в рис. Кількість бульйону вказано приблизний – може знадобитися більше або менше в залежності від сорту рису. Постійно слідкуйте за рисом, щоб він не пригорів.
4. Коли рис буде практичним готовий додайте цедру лимона, влийте сік, посоліть і влийте вино. Зазвичай використовують сухе вино, але оскільки у нас різотто з лимоном, то якщо використовувати його, рис вийде дуже кислим. Тому я беру напівсолодке. Потушкуйте ще 2-4 хвилин.
5. Вимкніть вогонь і всипте тертий пармезан. Добре перемішайте і відразу подавайте. Можна зверху ще присипати пармезаном для краси.
6. Подайте лимонне різотто з білим вином, яке залишилося після приготування.