Лимонний манник з ромової просоченням

Лимонний манник з ромової просоченням – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Змішати кефір і сметану;
Висипати в суміш манну крупу і залишити набухати хвилин на 40.

Поки манка розм’якшується – з’єднати борошно і крохмаль;


Жовтки відокремити від білків і розтерти з цукром

Білки відправити в холодильник, пізніше вони нам знадобляться;

Вершкове масло розтопити до напіврідкого стану і влити в нього погашену в лимонке соду;


З’єднати набряклу манку з сипучими інгредієнтами, вершковим маслом і жовтками з цукром;


Все збити, додати пачку лимонного цукру (у його складі є цедра), родзинки, нарізані сушені абрикоси – акуратно перемішати;

Міксером збити холодні білки з сіллю до стану піни;

Дуже акуратно викласти їх у готову масу, обережно перемішати ложкою – не збивати!!!

Вилити на змащений маслом деко і відправити в духову шафу, нагріту до 180 градусів;
Випікати при цій температурі 40-60 хвилин. Не забувайте стежити за процесом, так як печі працюють у всіх по–різному;


Коли манник спечеться – вийняти і дати охолонути;
За цей час приготувати ромову просочення, згідно інструкції на пачці;
На сухій сковороді злегка обсмажити насіння кунжуту і змолоти на кавомолці разом з цукром;


Посипати зверху пирога.
Приготувати ароматний чай з духмяних трав і влаштувати святкову вечерю для своїх коханих! Приємного чаювання!