Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 7-8 досить великих “тюфтельок”. Якщо подобається пожирніше, фарш можна змішати зі свинячим або зовсім замінити іншим. Головні інгредієнти: фарш, капуста.
Інгредієнти
Фарш з індички – 400 р. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Цибуля ріпчаста – 1 велика головка | |
Капуста качанна свіжа – 1/4 маленького качана | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 5 ст. л. |
Ніжні, м’які, смачні ліниві голубці. Дієтичні, низькокалорійні, тому особливо цей рецепт сподобається тим, хто стежить за своєю фігурою. Підходять для дитячого харчування.
Покроковий рецепт
Фарш кладемо в глибоку миску, солимо, перчимо, додаємо яйце, добре перемішуємо.
Подрібнюємо цибулю, капусту, часник. Розігріваємо сковороду, наливаємо олію, смажимо до золотистого кольору і розм’якшення інгредієнтів. Можна трохи посолити.
Капусту і цибулю, вже обсмажені, подрібнюємо блендером. Додаємо в миску з фаршем перемішуємо.
Гарненько обвалюємо в борошні. Складаємо в розігріту сковороду з невеликою кількістю масла, обсмажуємо з двох сторін.
Наливають води стільки, щоб голубці повністю були занурені. Додаємо лавровий лист, перець горошком, будь-які приправи за смаком, сіль. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою, тушкуємо хвилин 40-60.
Готові голубці можна подавати як самостійно страву або з гарніром. Приємного апетиту!