Оригінальний салат з консервованого тунця з овочами. Дуже корисний, смачний, та ще і красивий)). Гості та домочадці точно оцінять!
Інгредієнти
Стиглий Авокадо – 1 шт. | |
Лимонний сік – 1/2 лимона | |
Лимонні часточки – для прикраси | |
Помідори – 2 невеликих або 1 великий | |
Тунець консервований – 1 банка |
Безумовно, кожна господиня намагається приготувати не тільки смачне блюдо, але і красиво його оформити. Пропоную приготувати простий листковий салат, але подати його порційно. На святковому столі виглядає дуже красиво!
Покроковий рецепт
Помідор в цьому салаті ми будемо використовувати без шкірки, тому закип’ятимо воду. Поки вода закипає, промиємо помідор (або кілька помідорів, якщо у вас кілька салатиків). На помідорі гострим ножем зробимо надріз хрестом.
Як тільки вода закипіла, опустити в неї помідор і варити близько 30-60 секунд. Потім витягнути помідор шумівкою і опустити його в миску з крижаною водою. Достатньою потримати його 1 хвилинку.
Тепер витягнути помідор з води і зняти з нього шкірку (після даних процедур вона дуже легко знімається!). Порізати овоч невеликими кубиками.
Лимон помити, розрізати навпіл. З половинки лимона вичавити сік. Другу половинку нарізати часточками. Вони підуть для прикраси салату.
Авокадо вимити, очистити від шкірки, розрізати навпіл і видалити кісточку. Авокадо нарізати довільного розміру кубиками і перекласти в чашку. Розчавити авокадо виделкою до отримання кашки. Обов’язково збризнути лимонним соком (інакше він потемніє). Трохи підсолити і перемішати.
Підготувати тунець. Відкрити банку консервованого тунця, злити зайву рідину і вилочкою розділити рибу на більш дрібні шматочки. (Можна перетворити в кашку, але я люблю шматочками. Так що, на ваш розсуд).
Збираємо салат. Беремо кільце (форму) для порційних салатів (кільце можна вирізати з 1,5 літрової пляшки) і встановлюємо його на плоскій тарілці. 1-им шаром викладаємо авокадо, розрівнюємо вилочкою.
2-им шаром викладаємо помідори.
3-ним шаром – шматочки консервованого тунця.
Прикрашаємо салат листочками петрушки і часточкою лимона. Подаємо до столу. Приємного апетиту!
*За бажанням у цей салат можна додати дрібно порізаний салатний цибулю. Змащувати можна сметаною або майонезом. Це справа смаку.