Для приготування використовуються варені овочі і солона оселедець. Такий склад робить страву не тільки смачним, але і корисним для організму людини.
Інгредієнти
філе оселедця солоне – 250 грам | |
морква варена – 150 грам | |
буряк варена – 200 грам | |
картопля варена – 250 грам | |
майонез – 150 грам | |
сіль – за смаком |
Салат “Оселедець під шубою” користується величезною популярністю. Ця страва є прикрасою будь-якого святкового застілля. Багато господині готують його і в звичайні дні, щоб порадувати домочадців апетитною і ситної закускою.
Покроковий рецепт
Морква, буряк і картопля добре промиваємо під проточною водою, варимо до готовності і очищаємо.
Філе оселедця нарізаємо невеликими квадратиками. Якщо використовуєте цілу рибу, то попередньо необхідно відокремити філейну частину від кісток і шкіри. Викладаємо шматочки риби на дно тарілки і змащуємо майонезом.
Далі йде шар картоплі. Бульби необхідно натерти на крупній тертці і викласти на оселедець. Посолити за смаком і промазати майонезом. Додаючи сіль, не забувайте, що оселедець і майонез в салаті вже досить солоні.
Тепер трьом на тертці моркву. Викладаємо її поверх картоплі, солимо і змащуємо майонезом.
Останній шар – терта буряк. Її також необхідно посолити і змастити майонезом. Готовий салат поставити на кілька годин у холодильник для просочення.