Листковий салат оселедець під шубою

Листковий салат оселедець під шубою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для приготування використовуються варені овочі і солона оселедець. Такий склад робить страву не тільки смачним, але і корисним для організму людини.

Інгредієнти

філе оселедця солоне – 250 грам
морква варена – 150 грам
буряк варена – 200 грам
картопля варена – 250 грам
майонез – 150 грам
сіль – за смаком

Як приготувати Листковий салат оселедець під шубою

Салат “Оселедець під шубою” користується величезною популярністю. Ця страва є прикрасою будь-якого святкового застілля. Багато господині готують його і в звичайні дні, щоб порадувати домочадців апетитною і ситної закускою.

Покроковий рецепт

Морква, буряк і картопля добре промиваємо під проточною водою, варимо до готовності і очищаємо.


Філе оселедця нарізаємо невеликими квадратиками. Якщо використовуєте цілу рибу, то попередньо необхідно відокремити філейну частину від кісток і шкіри. Викладаємо шматочки риби на дно тарілки і змащуємо майонезом.


Далі йде шар картоплі. Бульби необхідно натерти на крупній тертці і викласти на оселедець. Посолити за смаком і промазати майонезом. Додаючи сіль, не забувайте, що оселедець і майонез в салаті вже досить солоні.


Тепер трьом на тертці моркву. Викладаємо її поверх картоплі, солимо і змащуємо майонезом.


Останній шар – терта буряк. Її також необхідно посолити і змастити майонезом. Готовий салат поставити на кілька годин у холодильник для просочення.