Очищену картоплю натираємо, викладаємо перший шар. Картопляний шар змащуємо невеликою кількістю майонезу.
Далі йде шар з подрібнених солоних огірків (або корнішонів). Огірковий шар змащувати не потрібно, оскільки він і так досить соковитий.
Знову озброюємося теркою і подрібнюємо відварну моркву. На викладаємо огірки морквяний шар.
Шар з морквини рясно змащуємо майонезом.
Очищаємо курячі яйця. Натираємо їх. Кладемо на змащений морквяний шар ряд з подрібнених яєць.
Також змащуємо викладений шар майонезом.
Прикрашаємо салат зернами консервованої кукурудзи.
В ув’язненні ще прикрашаємо салат з огірками гілочкою свіжої зелені (це за бажанням). Акуратно піднімаємо кулінарне кільце, салат готовий. Рекомендується листковий салат поставити в холодильник мінімум на 30 хвилин для того, щоб він добре просочився. Приємного апетиту!