Оригінальний за смаковими властивостями салат, який нагадує традиційну «Оселедець під шубою».
Інгредієнти
Сьомга – 150 гр | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Картопля – 2 шт. | |
Буряк – 1 шт. | |
Майонез – 60 г | |
Сіль – за смаком |
Для приготування салату з малосоленой сьомгою слід заздалегідь відварити такі коренеплоди як картопля, морква і буряк. Їх відварюємо з додаванням невеликої кількості солі, тільки промивши, не зрізуючи шкірки. Потім інгредієнти остудити і очистити. Формувати салат з сьомгою краще порційно, приміром, у креманках.
Покроковий рецепт
Слабкосолений сьомгу нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо їх першим шаром.
На рибний шар поміщаємо нарізку з ріпчастої цибулі.
А ось наступний інгредієнт – картопля – потрібно буде натерти. Картопляну масу викладаємо на цибульний шар і покриваємо майонезом.
Аналогічним чином робимо і з морквою. Шар з морквини теж слід промазати майонезом.
Залишилося зробити шар з буряка. Коренеплід подрібнюємо на крупній тертці. Поміщаємо на морквяний шар і добре промазуємо майонезом.
Салат з малосоленой сьомгою бажано перед подачею на стіл потримати в холодильнику. Так він краще просочиться і буде смачніше.
За бажанням можна урізноманітнити подачу листкового салату в креманках свіжою зеленню і скибочкою лимона. Приємного апетиту!