Лохикейтто – це традиційний фінський лососевий суп з вершками. Він добре насичує, до того ж, його легко приготувати!
Інгредієнти
сьомга – 1 риба (близько 800 гр) голова, хребти риби | |
філе сьомги – 300 гр | |
перець горошок – 5 горошин | |
відфільтрована вода – 2 літри | |
лавровий лист – 1 шт. | |
тонкомолота сіль морська – за смаком | |
будь-які спеції для рибних страв – за смаком | |
картопля, очищений – 3-4 шт. | |
морква – 1 шт. | |
цибуля порей – 1 шт. | |
жирні вершки – 170 мл | |
жирні вершки – 30 мл для розведення крохмалю | |
крохмаль – 1 ст. ложка | |
свіжий кріп – 1 ст. ложка рубленого |
Лохикейтто – це традиційний фінський лососевий суп з вершками. Він добре насичує, до того ж, його легко приготувати!
Покроковий рецепт
Перше, що потрібно зробити – зварити бульйон. Тому почистити, помити і порізати рибу на шматочки, видаляючи все непотрібне. Покласти голову і хребет риби в каструлю, залити водою і варити. Стежити за подіями в каструлі, знімати пінку. Для прянощі додати перець горошок, лавровий листок, сіль і будь-які спеції, відповідні до риби.
Рибне філе (бажано без кісточок) нарізати кубиками.
Поки вариться рибний бульйон, промитий картоплю очистити від шкірки, потім нарізати кубиками. Моркву почистити і виконати ті ж маніпуляції, що і з картоплею (якщо овоч не великий, можна нарізати кільцями).
Отже, бульйон зварився, його необхідно процідити. Пересипати картоплю і моркву в каструлю з бульйоном. Влити в достатній кількості воду. Варити овочі приблизно 10 хвилин на середньому вогні.
Потім закинути філе сьомги. Нарізати цибулю-порей (і біла, і трохи зеленої частини), закинути в каструлю з юшкою. Дочекатися, коли бульйон почне інтенсивно кипіти. Потім зменшити вогонь і продовжити процес варіння юшки на дуже повільному вогні ще хвилин 10.
У каструлю з рибним супом потрібно влити 170 мл вершків, при цьому постійно помішуючи. Варити все на малому вогні.
В 2 столових ложках вершків розвести крохмаль і влити цю суміш в рибний суп. Варити все близько 5 хвилин до загустіння.
За смаком можна ще додати спеції для рибних страв і сіль.
Перемішати приготований наваристий рибний суп. Посипати рубаним кропом і подавати в порційних тарілках до столу.