Лосось у вершковому соусі

Лосось у вершковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінне і вишукане блюдо для святкового столу.

Інгредієнти

Лосось – 450 г або горбуша
Курячий білок – 2 шт.
Вершкове масло – 6 ст. л. (несолоного)
Сіль – за смаком
Мелений білий перець – за смаком
Вершки – 2-3 чашки жирних охолоджених вершків (не менше 33 %)
Гребінці – 8 шт. (очищених)
Кріп – 3-4 гілочки
Для соусу:
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки
Гребінці – 2-4 шт. (дрібно порізані)
Вино – 1 чашка
Вода – 1 чашка
Вершки – 1/2 склянки (жирних, густих)

Як приготувати Лосось у вершковому соусі

Лосось, запечений з гребінцями в духовці – вишукане блюдо. Його можна подавати як основну, а можна остудити і подавати як закуску, нарізавши порційними шматочками. Лосось можна замінити на рибу горбушу. Лосось в даному блюді, звичайно, ніжніше, але з горбушею теж дуже смачно.

Покроковий рецепт

Порізати на шматочки лосося і видалити кісточки.

Зробити з яєчних білків і 300 гр шматочків лосося пюре до отримання однорідної маси (краще це зробити за допомогою кухонного комбайна або блендера). Протерти всю отриману суміш через дрібне сито.

Охолоджувати 2 години. Випікати 90 хв.

Вершкове масло, сіль і перець перемішати в окремій мисці до отримання однорідної маси. Додати в неї дрібненько порізані залишилися 150 гр шматочків лосося. Перемішати. У суміш повільно додати вершки, постійно і повільно помішуючи. Цю масу додати в білки з лососем.
1/2 отриманої суміші викласти на блюдо. Потім охолодити суміш протягом 2 годин.

Наступним шаром викласти морські гребінці і зверху в центрі блюда викласти свіжий кріп без стебел.

Викласти ще один шар з решти суміші. Випікати протягом 90 хвилин в розігрітій духовці до 135 градусів. Суміш повинна становити не більше 3 / 4 страви, оскільки вона може піднятися. У духовку поставити каструльку з водяною банею. Остудити.

Готуємо соус:
Підсмажити цибулю до м’якості, а не коричневого кольору, додати гребінці і кріп. Тушкувати протягом 30 секунд на повільному вогні. Потім додати воду і вино і тушкувати до випаровування соусу на 1/4 частину. Додати вершки. Доведіть до кипіння, щоб згустити і потім процідити.

Охолоджену закуску дістати з страви і порізати на порційні шматочки.

Полити соус на тарілку, а зверху покласти шматочок повітряної закуски з лосося. Приємного апетиту!