Лосось в соусі

Лосось в соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінний рецепт запеченої рибки.

Інгредієнти

цибулина – 1
м’ясисті помідори – 2
зелена цибуля – 2 пучка
рибний бульйон – 150 мл приготований самостійно або з концентрату
сухе біле вино – 100 мл
лосось – 4 скибки по 200 г
сік лимона – 1
сіль – за смаком
свіжозмелену перець – за смаком
вершкове масло – 40 г
борошно – 1 їдальня ложка
сметана – 100 г
сухий вермут – 40 мл

Як приготувати Лосось в соусі

Лосось в соусі з зеленим цибулею.

Покроковий рецепт

Цибулю очистити і дуже дрібно посікти. Помідори надрізати навхрест гострим ножем, обдати окропом і зняти з них шкірку.
Потім розділити їх на чотири частини, вирізаючи при цьому хвостики і видаляючи зернятка, м’якоть нарізати кубиками.

Зелену цибулю промити під холодною проточною водою, воду добре
струсити, цибулю посікти.

Рибний бульйон вимішати з вином і розігріти. В цей час шматки риби промити і осушити паперовим рушником. Скропити лимонним соком, потім приправити сіллю і перцем.

Філе вкласти в змазану жиром форму і змастити невеликою кількістю розтопленого вершкового масла з допомогою пензлика. Потім запікати в духовій шафі з кожної сторони, близько 5 хвилин. Готові філе вийняти і поставити в тепле місце.

У цей час розтопити в каструлі вершкове масло, підсмажити на ньому до прозорості нарізану кубиками цибулю.
При цьому потроху додавати борошно. Потім поступово підмішати гарячу суміш з рибного бульйону і вина, довести до кипіння і варити, безперервно перемішуючи, 5 хвилин.

В соус влити сметану, знову закип’ятити. Додати посічену зелену цибулю, м’якоть помідорів, нарізану кубиками, і вермут. В кінці приправити.

Соус розлити на підігріті тарілки, на нього укласти рибу.
До цієї страви радимо подавати молода картопля і свіжий салат.
Одна порція містить близько 35 г білків, 40 г жиру, 9 г вуглеводів = близько 559 ккал = 2340 кДж.