Льєзон з філе індички – вона ж відбивна в яєчному клярі.
Інгредієнти
Ескалоп індички – 600 г (або грудка індички) | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Молоко – 4 столові ложки | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Рослинне масло – 3 столові ложки |
Льєзон з філе індички – цей кулінарний шедевр прибув до нас із Франції. Льєзон – швидше не страва, а спосіб приготування отбивного м’яса з попередньою його обвалюванням в борошні та яйці з молоком або вершками, тобто в омлеті. В якості основного продукту можна використовувати куряче м’ясо, м’ясо індички, свинину, яловичину, фарш або взагалі рибу. Льєзон з філе індички готуватися швидко і просто. Страва виглядає красиво і естетично, і його не соромно подати гостям на свято. До того ж індичка дуже корисна. М’ясо індички вважається дієтичним продуктом, містить безліч мікроелементів, залізо, фосфор, повноцінні білки, вітаміни групи В , вітамін РР та інше. Так що, сміливо подавайте блюдо на дитяче свято. До того ж м’ясо виходить дуже ніжним і соковитим. Індичка діткам повинна сподобатися!
Примітка: якщо ви не використовуєте молоко в кінцевому етапі (тобто не тушкуйте м’ясо індички), слідкуйте за готовністю ескалопи, так як м’ясо індички можна легко пересушити. Готуватися воно дуже швидко, 5-7 хвилин. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції (з урахуванням гарніру).
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Ескалоп індички помити під проточною водою, обсушити на паперовому рушнику. Якщо ви не знайшли у вітринах магазину ескалоп індички, можна купити в магазині грудку індички і розрізати її навпіл. Вийти той же ескалоп. Робота ювелірна, так що краще різати гострим ножем. У мене вже нарізаний ескалоп м’яса індички, поетом я відразу починаю готувати. М’ясо злегка відбити (буквально пару разів з кожного боку), посолити, поперчити за смаком. Відкласти в сторону.
Приготувати льєзон (спосіб приготування дуже схожий на бризол). Яйця злегка збити. Додати молоко і ще раз збити.
В окрему плоску тарілку насипати борошно.
Обваляти кожен шматочок індички з обох сторін у борошні.
Потім вмочити в яєчну суміш, знову ж таки з обох сторін.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. На середньому вогні на сковороді обсмажити філе індички з одного боку близько 3-х хвилин або до золотистого кольору. Потім м’ясо перевернути, смажити філе з іншого боку до золотистого кольору, накривши сковороду кришкою і збавивши вогонь до мінімуму. Для більш ніжного смаку можна додати в сковороду молоко і тушкувати грудки в молоці до його випаровування.
Подавати льєзон з індички в теплому вигляді з овочами. За рахунок яєчної оболонки, брізоль із філе індички виходить м’яким і соковитим. М’ясо виходить смачним і на наступний день.
Приємного апетиту!