Інгредієнти.
Ескалоп індички помити під проточною водою, обсушити на паперовому рушнику. Якщо ви не знайшли у вітринах магазину ескалоп індички, можна купити в магазині грудку індички і розрізати її навпіл. Вийти той же ескалоп. Робота ювелірна, так що краще різати гострим ножем. У мене вже нарізаний ескалоп м’яса індички, поетом я відразу починаю готувати. М’ясо злегка відбити (буквально пару разів з кожного боку), посолити, поперчити за смаком. Відкласти в сторону.
Приготувати льєзон (спосіб приготування дуже схожий на бризол). Яйця злегка збити. Додати молоко і ще раз збити.
В окрему плоску тарілку насипати борошно.
Обваляти кожен шматочок індички з обох сторін у борошні.
Потім вмочити в яєчну суміш, знову ж таки з обох сторін.
Розігріти сковороду з рослинним маслом. На середньому вогні на сковороді обсмажити філе індички з одного боку близько 3-х хвилин або до золотистого кольору. Потім м’ясо перевернути, смажити філе з іншого боку до золотистого кольору, накривши сковороду кришкою і збавивши вогонь до мінімуму. Для більш ніжного смаку можна додати в сковороду молоко і тушкувати грудки в молоці до його випаровування.
Подавати льєзон з індички в теплому вигляді з овочами. За рахунок яєчної оболонки, брізоль із філе індички виходить м’яким і соковитим. М’ясо виходить смачним і на наступний день.
Приємного апетиту!