Макарони в сирному соусі

Макарони в сирному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати соус. Цибулю і часник почистити порізати і покласти в каструлю з молоком і лавровим листом (достатньо буде 1/ 2 головки цибулі, для смаку і 2 зубчики часнику). Довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 20 хвилин. Між тим, в окремій каструлі змішати борошно і вершкове масло і варити, помішуючи, на середньому вогні протягом 1 – 2 -х хвилин. Зняти з вогню і відставити у бік. Видалити цибулю з гарячого молока. Повернути борошно на середній вогонь і поступово додати гаряче молоко, збиваючи, щоб видалити грудки.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити, помішуючи, протягом 20 хвилин. Додати сіль, чорний мелений перець за смаком, 1 чайну ложку чебрецю, щіпку мускатного горіха (або за смаком). Якщо є грудки в соусі, процідити соус через сито або збити в блендері. Додати 3/ 4 склянки тертого сиру чеддера і перемішати до розчинення сиру. З даних інгредієнтів виходить 2 склянки соусу.

Розігріти духовку до 190 ° С градусів. Відварити до готовності макарони відповідно до інструкції на упаковці. Готові макарони відкинути на друшляк, злити воду.

Вогнетривке блюдо змастити маслом. Покласти готові макарони у форму, залити сирним соусом, акуратно перемішати столовою ложкою.

Бекон порізати на шматочки. Посипати приготованим беконом і панірувальними сухарями. Запікати, не накриваючи кришкою, близько 30 хвилин або до рум’яної скоринки. В кінці приготування ще раз зверху посипати тертим сиром пармезан.

Подавати макарони запечені з сиром можна прямо в вогнетривкої формі, а можна розкласти на порції.
Приємного апетиту!