Макарони виходять розсипчастими, ароматними, в міру жирним, але поживними.
Інгредієнти
макарони твердих сортів пшениці – 300 г | |
твердий сир – 200 г “Голландський” | |
вершкове масло – 50 г | |
сіль – 1 ч. л. | |
базилік – за смаком | |
зелень – за смаком |
Макарони з сиром одне з найпростіших і доступних повсякденних страв. Що може бути краще і смачніше, ніж макарони з сиром на тормозок! Мій чоловік в захваті від даного рецепту. Макарони з сиром мають різні варіації і технології. Щоб приготувати блюдо швидко і бездоганно, достатньо знати основні правила і дотримуватися всі етапи. Іноді я запікаю макарони в духовці, підсмажую на сковороді, тушу в мультиварці. Сьогодні я поділюся класичним рецептом приготування, використовуючи свою незамінну помічницю, мультиварку.
Покроковий рецепт
Наливаємо 2 л води в чашу мультиварки. Виставляємо режим «Суп». Чекаємо 10 хвилин, поки вода не закипить.
Після того, як вода закипіла, додаємо сіль і засипаємо макарони. Закриваємо кришку і вимикаємо всі режими. Незважаючи на те, що мультиварка має функцію «Спагетті», я не використовую її. Для доведення макаронів до повної готовності, досить дати їм настоятися протягом 10 хвилин.
Натираємо сир на середній тертці. Відсоток жирності сиру повинен перевищувати 50% для отримання бажаного результату.
Макарони готові. Зливаємо їх у друшляк і промиваємо чистою проточною водою.
Відправляємо макарони назад в миску, додаємо шматочок вершкового масла. Перемішуємо.
Засипаємо макарони тертим сиром і також перемішуємо. Я додаю базилік і зелень. Сезонна зелень – це завжди аромат і свіжість. Смачні, ароматні макарони готові до вживання. Тормозок зібрали можна і відпочити. Харчуйтеся смачно і правильно, а головне готуйте з душею!