Макарони з твердим сиром в мультиварці

Макарони з твердим сиром в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Макарони виходять розсипчастими, ароматними, в міру жирним, але поживними.

Інгредієнти

макарони твердих сортів пшениці – 300 г
твердий сир – 200 г “Голландський”
вершкове масло – 50 г
сіль – 1 ч. л.
базилік – за смаком
зелень – за смаком

Як приготувати Макарони з твердим сиром в мультиварці

Макарони з сиром одне з найпростіших і доступних повсякденних страв. Що може бути краще і смачніше, ніж макарони з сиром на тормозок! Мій чоловік в захваті від даного рецепту. Макарони з сиром мають різні варіації і технології. Щоб приготувати блюдо швидко і бездоганно, достатньо знати основні правила і дотримуватися всі етапи. Іноді я запікаю макарони в духовці, підсмажую на сковороді, тушу в мультиварці. Сьогодні я поділюся класичним рецептом приготування, використовуючи свою незамінну помічницю, мультиварку.

Покроковий рецепт


Наливаємо 2 л води в чашу мультиварки. Виставляємо режим «Суп». Чекаємо 10 хвилин, поки вода не закипить.


Після того, як вода закипіла, додаємо сіль і засипаємо макарони. Закриваємо кришку і вимикаємо всі режими. Незважаючи на те, що мультиварка має функцію «Спагетті», я не використовую її. Для доведення макаронів до повної готовності, досить дати їм настоятися протягом 10 хвилин.


Натираємо сир на середній тертці. Відсоток жирності сиру повинен перевищувати 50% для отримання бажаного результату.


Макарони готові. Зливаємо їх у друшляк і промиваємо чистою проточною водою.

Відправляємо макарони назад в миску, додаємо шматочок вершкового масла. Перемішуємо.


Засипаємо макарони тертим сиром і також перемішуємо. Я додаю базилік і зелень. Сезонна зелень – це завжди аромат і свіжість. Смачні, ароматні макарони готові до вживання. Тормозок зібрали можна і відпочити. Харчуйтеся смачно і правильно, а головне готуйте з душею!