Інгредієнти…
Макарони відварити згідно до інструкції до стану аль денте. Злити воду. Відкласти макарони поки в сторону.
Сир натерти на дрібній тертці, прибрати в холодильник.
Ріпчасту цибулю почистити, дрібно нарізати.
З помідорів зняти шкірку, дрібно порізати. (Найлегше зняти шкірку з помідорів, зробивши ножем невелику насічку по середині і опустивши овоч в окріп на 1 хвилину. Потім помідор занурити в крижану воду. Шкірка дуже легко зніметься).
Ковбаску нарізати кільцями.
На сковороді на рослинному маслі на середньому/малому вогні обсмажити цибулю до прозорості. Додати помідори, смажити ще 3 хвилини.
Додати копчену ковбаску, смажити ще 3-5 хвилин.
Приготувати соус Бешамель.
Розтопити вершкове масло, пасерувати з маслом борошно. Потім тонкою цівкою влити молоко і варити до загутстения постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Подробиці приготування з покроковими фотографіями соусу Бешамель можна подивитися тут. Повинна вийти консистенція сметани. Соус посолити, поперчити за смаком.
Збираємо блюдо.
У вогнетривкі форми викласти макаронні вироби по 2 столові ложки.(Якщо ви використовуєте одну велику форму, потрібно змастити трохи олією).
Макарони полити соусом Бешамель (теж по 2 столові ложки).
Викласти зверху смажену цибулю з помідорами і ковбаскою.
Викласти залишився соус.
Посипати дрібно тертим сиром. Форми поставити в духовку. Запікати (не закриваючи кришкою) при температурі 180 градусів до золотистої скоринки 20 хвилин.
Подавати до столу поки тепле блюдо прямо в горщиках. Приємного апетиту!
З соусом Бешамель Ви так само можете спробувати приготувати ніжну лазанью з овочами і м’ясом або ситні каннеллоні з фаршем.