Не знаєте, що приготувати на вечерю? Зробіть запіканку з макаронів і м’яса. Це смачне і ситне блюдо із звичних продуктів, поданих незвичайним способом, доведеться за смаком і дорослому чоловікові та дітям.
Інгредієнти
Макаронні вироби – 300 гр. | |
Яйце – 2 шт. | |
Молоко – 1/3 ст. | |
Сіль – за смаком | |
М’ясо м’якоть (свинина, яловичина або їх суміш) – 500 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Рослинне масло – для обсмажування | |
Перець мелений – за смаком | |
Твердий сир – 150 гр. |
Для запіканки підійдуть практично будь-які макаронні вироби: ріжки, спіральки, пера, довгі макарони та інші. Їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді. Запікати страву можна як в духовій шафі, так і в мультиварці.
Покроковий рецепт
Приготувати м’ясний фарш, пропустивши шматочки м’яса через м’ясорубку.
Моркву почистити і порізати кубиками.
Цибуля звільнити від лушпиння і нарізати на кубики.
У сковороду з розігрітим маслом опустити м’ясний фарш і овочі. Обсмажити суміш протягом 10-15 хвилин.
Всипати борошно, сіль і перець.
Додати трохи води, перемішати і згасити на повільному вогні ще пару хвилин.
У мисці змішати молоко з яйцями. Посолити і поперчити за смаком.
Відварені макарони змішати з молочно-яєчною сумішшю.
На змащене маслом дно форми або чаші мультиварки покласти половину макаронів, на них рівномірно розподілити фарш.
Накрити фарш залишилися макаронами. Поверхню посипати тертим сиром.
Запікати протягом 20-25 хвилин, за цей час яєчна суміш з’єднає інгредієнти між собою, а сир розплавиться.
Подавати до столу в гарячому вигляді.