Макаронна запіканка з фаршем в мультиварці

Макаронна запіканка з фаршем в мультиварці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Зробіть запіканку з макаронів і м’яса. Це смачне і ситне блюдо із звичних продуктів, поданих незвичайним способом, доведеться за смаком і дорослому чоловікові та дітям.

Інгредієнти

Макаронні вироби – 300 гр.
Яйце – 2 шт.
Молоко – 1/3 ст.
Сіль – за смаком
М’ясо м’якоть (свинина, яловичина або їх суміш) – 500 гр.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Борошно – 1 ст. л.
Рослинне масло – для обсмажування
Перець мелений – за смаком
Твердий сир – 150 гр.

Як приготувати Макаронна запіканка з фаршем в мультиварці

Для запіканки підійдуть практично будь-які макаронні вироби: ріжки, спіральки, пера, довгі макарони та інші. Їх потрібно попередньо відварити в підсоленій воді. Запікати страву можна як в духовій шафі, так і в мультиварці.

Покроковий рецепт

Приготувати м’ясний фарш, пропустивши шматочки м’яса через м’ясорубку.

Моркву почистити і порізати кубиками.

Цибуля звільнити від лушпиння і нарізати на кубики.

У сковороду з розігрітим маслом опустити м’ясний фарш і овочі. Обсмажити суміш протягом 10-15 хвилин.

Всипати борошно, сіль і перець.

Додати трохи води, перемішати і згасити на повільному вогні ще пару хвилин.

У мисці змішати молоко з яйцями. Посолити і поперчити за смаком.

Відварені макарони змішати з молочно-яєчною сумішшю.


На змащене маслом дно форми або чаші мультиварки покласти половину макаронів, на них рівномірно розподілити фарш.


Накрити фарш залишилися макаронами. Поверхню посипати тертим сиром.

Запікати протягом 20-25 хвилин, за цей час яєчна суміш з’єднає інгредієнти між собою, а сир розплавиться.


Подавати до столу в гарячому вигляді.