Смачна і корисна каша, зварена з манної крупи, стане найкращою стравою для гарного початку дня. Готується каша з манки з використання молока і кип’яченої води.
Інгредієнти
Манна крупа – 2,5 ст. ложки | |
Молоко – 1 стакан | |
Вода – 0,5 склянки | |
Цукор – 1 ст. ложка | |
Сіль – щіпка | |
Масло вершкове – 15 г |
Для того, щоб приготувати смачну манну кашу, підготуйте невелику каструльку і дерев’яну ложку. Варити корисну кашу з манної крупи ми будемо на молоці (використовується велика частина всієї потрібної рідини) з додаємо води. Каша доповнено цукром, дрібкою солі і вершковим маслом. Подробиці готування каші з манки у поданій рецепті нижче.
Покроковий рецепт
Для однієї порції манної каші відміряємо склянку молока й півсклянки кип’яченої води. І молоко, і воду переливаємо у відповідну посудину.
Ставимо каструлю з молоком на плиту, доводимо до кипіння. В процесі очікування кипіння відразу засипаємо в каструлю молоко, цукровий пісок і кидаємо щіпку солі. Як тільки молоко закипить, вогонь зменшуємо вогонь до мінімального.
Заздалегідь відміряємо для каші манну крупу. Можна для зручності пересипати заявлена кількість манки в невелику миску. Тонкою цівкою починаємо засипати манну крупу в каструлю. Щоб манка не зібрався в грудку, відразу ж інтенсивно перемішуємо вміст каструлі дерев’яною ложкою.
Помішуючи, манну кашу варимо до повної готовності. По часу на процес варіння піде близько 7 хвилин.
Зварену кашу з манної крупи на молоці та воді перекладаємо в тарілку. Зверху кладемо шматочок вершкового масла. Смачна каша готова, всім приємного апетиту!