Манні ньоккі під соусом із сиру Горгонзола
Інгредієнти
Манка – 200 гр. | |
Молоко – 400 мл | |
Вода – 400 мл | |
Мускатний горіх – щіпка | |
Вершкове масло – 50 гр. | |
Яйце – 2 шт. | |
Вершки 10% – Вершки | |
Сир з блакитною цвіллю Горгонзолла – – 200 гр. |
Ньоккі – це традиційні італійські галушки, які зазвичай робляться з картоплі, звареної в мундирі. Але існує також ще один дуже відомий і популярний їх варіант – з манки. І називаються вони ньоккі ді романья або ньоккі по-римськи. Подаються вони зазвичай під соусом бешамель. А ось ми спробуємо трошки змінити рецепт і подамо ньоккі під соусом з блакитного сиру. Оскільки ця страва італійської кухні, то сир у нас буде Горгонзолла. Це дуже м’який, кремовий сир з надзвичайно ніжною текстурою і яскравим гострим смаком. Але, звичайно, якщо Горгонзоллы немає в наявності, то можна взяти будь-який інший сир з пліснявою
Покроковий рецепт
1. Манку зварити в суміші молока і води. При варінні посолити і додати мускатний горіх.
2. У готову манку додати масло і яйце і добре вимішати. Розлити на деко. Я деко застелила пергаментним папером, так ка була не впевнена не пристане манна каша до нього.
3. Коли манка застигне, нарізати її на шматки. У класичному варіанті ньоккі вирізають гуртками, але я нарізала квадратах, щоб не було відходів. Деко змастити олією, викласти квадрати на нього і запекти в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
4. Вершки довести до кипіння і покласти в них сир з блакитною цвіллю. Добре його розчинити. Все, наш соус готовий.
5. Заливаємо ньоккі сирним соусом! Блюдо виходить дуже ніжне по текстурі, але з яскраво-вираженим і пікантним смаком!