Манник

Манник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Манна крупа – 200 г
Сметана (жирність 20 %) 250 г
Цукор – 200 г
Яйця курячі – 3 шт.
Розпушувач – 1 чайна ложка
Борошно – 200 — 230 г (просеянная, вищого ґатунку)

Як приготувати Манник

Манник – річ примхлива, хоча можу сказати, якщо готувати його кілька разів і набити руку, виходить він чудовим! Якщо ви будете робити все по інструкції, у вас вийде і з першого разу. Існує безліч манников, причому з різними ароматизаторами, наповнювачами, сухофруктами, горіхами, шматочками шоколаду. Мій маннік на сметані з манною крупою і яйцями. Хтось любить маннік на кефірі, але, як на мене, треба сказати, кефірна закваска має дуже сильний кислий смаковий відтінок. Загалом, якщо надумаєте сметану замінити на кефір, пробуйте тісто на смак і додайте цукру побільше.

Якщо ви правильно приготуєте пиріг і дасте манці розбухнути, після випічки ви її навіть не помітите. Пиріг вам сподобається, навіть якщо ви не любите манку. Не забувайте, що манка містить фітин, який відмінно допомагає травленню і бореться з утворенням ракових клітин в товстій кишці. Манна крупа дуже багата вітамінами В1, Е і калієм. Пиріг виходить повітряним, так як розпушувач вступає в реакцію з кислою сметаною. Таким чином, пиріг виходить ніжним і «пухнастим», не дивлячись на наявність в ньому манної крупи.

Покроковий рецепт

200 г манної крупи змішати з 250 г сметани. Залишити на 1 годину набухати (якщо готувати відразу, без набухання, манник вийде жорстким).

3 курячих яйця збити за допомогою виделки з 200 г цукру піску.

З’єднати приготовані 2 суміші, яєчно-цукрову і сметанную з манкою.

Додати 1 чайну ложку розпушувача, 200 г просіяного борошна вищого сорту, перемішати столовою ложкою. Повинно вийти не густе тісто (консистенція рідкої сметани або тесту на оладки).

Тісто вилити у змащену вершковим маслом форму (якщо форма силіконова – змащувати маслом не потрібне). Можна форму вистелити пергаментним папером. Випікати манник в духовці при температурі 180 градусів близько 30 – 40 хвилин до золотистого кольору або до готовності. (Щоб манник вийшов пишним, пиріг потрібно ставити в холодну духовку. При піднятті температури в духовці, піднімається і сам манник).

Готовність пирога перевірити зубочисткою (якщо дерев’яна паличка суха – манник готовий, якщо на паличці є тісто – продовжуйте випікати пиріг). Остиглий маннік на сметані вийміть з форми і подавайте до столу. Сподіваюся, рецепт затримається у вашому домі, і цей пиріг буде одним з улюблених!
Приємного апетиту!