У багатьох країнах манти є традиційним блюдом з м’яса, наприклад у Монголії, Туреччини, Узбекистані. З одного боку вони чимось нагадують буузы, з іншого хінкалі, але є смачним блюдом.

Інгредієнти
| Для тіста | |
| Вода – 200 мл | |
| Яйце куряче – 1 шт. | |
| Сіль – 1/3 ч. л. | |
| Масло рослинне – 4 ст. л. | |
| Борошно – скільки візьме тісто | |
| Начинка | |
| Фарш м’ясний – 500 гр. | |
| Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
| Картопля – 150 гр. | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець чорний мелений – за смаком | |
| Приправи – за смаком |
