Маринована запечена форель з пряними травами у фользі

Маринована запечена форель з пряними травами у фользі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Насамперед, необхідно приготувати особливий маринад для форелі, а для цього в контейнері слід з’єднати свіжовичавлений грейпфрутовий сік з меленим перцем, сушеними травами, маслом і сіллю.

Почистити часник, дрібненько посікти або видавити через чеснокодавку. Зелень дрібно порубати. Часник і зелень закинути в маринад. Усі ці компоненти інтенсивно перемішати виделкою до розчинення солі.

Потім потрібно промити в прохолодній воді велике філе форелі, перекласти рибу на паперовий рушник і гарненько підсушити. Далі необхідно видалити всі самі великі кісточки. (Якщо ви поспішаєте, можна запікати рибу не великим шматком, а маленькими, риба приготується швидше). У цьому випадку, на цьому етапі рибне філе наріжте на чотири-шість порційних шматка.

Перекласти цілу або нарізану форель в контейнер з грейпфрутовим маринадом, закрити ємність кришкою і прибрати його в холодильник або якесь інше прохолодне місце приблизно на годину.

Включити духовку, виставити температуру 180 градусів. Підготувати деко, розстелити на ньому фольгу. Збризнути оливковою олією фольгу і викласти на неї рибне філе форелі. (Зелень і часник можна викласти з маринаду і викласти на рибку).

Лимон помити, порізати навпіл і нарізати скибочками. Викласти лимон на форель або поруч. Загорнути рибне філе фольгою і поставити в духовку на 30-40 хвилин або до готовності (залежно від розміру риби).

Готову рибу краще трохи остудити, потім різати. Подавати ароматну форель з будь-яким овочевим гарніром до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!