Мариновані баклажани по-корейськи

Мариновані баклажани по-корейськи – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Традиційна корейська закуска з баклажанів з кунжутом.

Інгредієнти

Баклажани – 250 р.
Цибуля зелена – 3 шт.
Кунжут – 1 ст. л.
Соєвий соус – 15 мл
Часник – 2 зубчики
Кунжутне масло – 2 ч. л.
Оцет 6% – 1 ч. л.
Перець червоний мелений – 1 ч. л.

Як приготувати Мариновані баклажани по-корейськи

В корейській кухні прийнято подавати багато різних закусок до відварного рису. Мариновані баклажани з кунжутом «Каджи намуль» одна з таких закусок. В міру гостра, соковита. Якщо не додавати рибний соус вона стане прекрасним доповненням до гарніру в дні посту.

Покроковий рецепт


Баклажани помити. Розділити вздовж навпіл і розрізати ще на 2-3 шматочки довжиною 5-7 см. Відварити на пару.

Відварювати баклажани 15-20 хв. У готових баклажанів шкурка повинна легко протыкаться паличкою для суші, але при цьому вони не повинні перетвориться на кашу. Розрізати чи розірвати баклажани уздовж на порційні шматочки.

Часник і зелений лук дрібно нашаткувати гострим ножем, а потім злегка відбити плоским боком ножа (це посилить аромат страви).

Всипати червоний перець.



Змішати з соєвим і рибним соусом, олією кунжуту. Влити оцет.

Викласти баклажани в соус і перемішати.

Посипати кунжутом, частина насіння розтерти і висипати до баклажанів. Перемішати і настоювати 30 хв.