Традиційна корейська закуска з баклажанів з кунжутом.
Інгредієнти
Баклажани – 250 р. | |
Цибуля зелена – 3 шт. | |
Кунжут – 1 ст. л. | |
Соєвий соус – 15 мл | |
Часник – 2 зубчики | |
Кунжутне масло – 2 ч. л. | |
Оцет 6% – 1 ч. л. | |
Перець червоний мелений – 1 ч. л. |
В корейській кухні прийнято подавати багато різних закусок до відварного рису. Мариновані баклажани з кунжутом «Каджи намуль» одна з таких закусок. В міру гостра, соковита. Якщо не додавати рибний соус вона стане прекрасним доповненням до гарніру в дні посту.
Покроковий рецепт
Баклажани помити. Розділити вздовж навпіл і розрізати ще на 2-3 шматочки довжиною 5-7 см. Відварити на пару.
Відварювати баклажани 15-20 хв. У готових баклажанів шкурка повинна легко протыкаться паличкою для суші, але при цьому вони не повинні перетвориться на кашу. Розрізати чи розірвати баклажани уздовж на порційні шматочки.
Часник і зелений лук дрібно нашаткувати гострим ножем, а потім злегка відбити плоским боком ножа (це посилить аромат страви).
Всипати червоний перець.
Змішати з соєвим і рибним соусом, олією кунжуту. Влити оцет.
Викласти баклажани в соус і перемішати.
Посипати кунжутом, частина насіння розтерти і висипати до баклажанів. Перемішати і настоювати 30 хв.