Мариновані баклажани з хріном і імбиром

Мариновані баклажани з хріном і імбиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відразу ж хотілося б сказати, що таке блюдо не призначене для подальшої консервації, його можна подавати тільки як ситну закуску.

Покроковий рецепт

У промитих баклажанів попередньо видалити плодоніжки, потім плоди викласти в широку каструлю найбільш підходящого розміру, потім влити таку кількість окропу, щоб він повністю покривав овочі. Доведіть вміст каструлі до кипіння, після чого продовжити процес варіння ще протягом семи хвилин, перекласти ці овочі на блюдо, повністю їх остудити і нарізати широкими кружечками, потім приступити до готування маринаду для закуски.

У миску викласти цукровий пісок, додати кам’яну сіль крупного помелу, а також рослинна ароматне масло і столовий оцет, влити кип’ячену холодну воду, перемішати все. Зелень перебрати, промити її і подрібнити, потім почистити і крупно натерти ароматні коріння.

Підготувати ще одну миску, в неї викласти шарами спочатку частину баклажанів, нарізаних кружечками, зверху розкласти терті коріння, далі посипати компоненти рубаною зеленню. Зверху розкласти знову кружечки баклажанів, додати попередньо приготований маринад, потім в цьому посуді встановити гніт, після цього поставити дня на чотири закуску в холодильну камеру.