Мариновані огірки

Мариновані огірки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Огірки домашні (краще дрібні)
Болгарський перець –
Ріпчаста цибуля –
Часник –
Морква –
Перець горошок –
Кріп – парасольки
Смородина – листя чорної смородини (надає запах)
Вишня – листя вишні (надає колір)
Хрін – листя або корінь хрону (зробить огірки хрусткими)
Селера – (для смаку і запаху)
Петрушка –
Для маринаду: –
Вода – 2 ст. л. літр
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Оцет 9% – 2 ст. л.

Як приготувати Мариновані огірки

«Один літній день всю зиму годує», свідчить російське прислів’я. Так спека, але варто трохи попрацювати і холодною зимою у вас завжди на столі будуть соління-варення. Важко собі уявити зимові запаси без консервованих огірків і помідорів. Ось рецепт солоних хрумких огірків. Переваги цього рецепту:
– не зливати багаторазово туди-сюди маринад,
– не використовувати аспірин,
– не кутати.
Цей маринад і технологія закочування підходить як для огірків, так і для помідор.

Покроковий рецепт

Взяти невеликі домашні огірочки, ретельно помити, замочити мінімум на 4 години у звичайній воді (вони краще будуть стояти потім у банках).

….У огірків відрізати «попки», відкласти.

Гарненько помити банки, кришки з содою.

Поставити банки стерилізувати на 10 хвилин, кришки можна на 5 хвилин.

Всі трави помити. Цибулю почистити, нарізати часточками. Часник почистити, залишити цілком зубчики. Моркву почистити, порізати кільцями. Болгарський перець помити, очистити від насіння, порізати на 4-6 частин (його класти не обов’язково, це так, для прикраси столу взимку).

Поставити на плиту дві каструлі з водою. Одна для маринаду, друга для ошпарювання. Воду закип’ятити. Набір зелені опустити в одну з каструль в киплячу воду на 30 секунд (буквально обшпарити), закинути в простерилизованную банку. В навздогін кинути часник, перець, морква, цибуля (відразу в банку).

Огірки (так само як і зелень) закинути в ту каструлю і ошпарювати 1-2 хвилини (варити їх не треба!). Витягнути. В принципі, ви відразу зрозумієте, коли огірки треба витягувати, шкірка повинна стати більш світла. Огірки заштовхати в банку.

Тепер маринад (робимо у 2-й каструлі). На 1 літр води 2 ст. л. солі, 2 ст. л. оцту 9%, 3 ст. л. цукру. Спробуйте маринад на смак, він повинен бути трохи солоніша і гостріше, ніж ви бажаєте отримати в результаті (частина солоності увберуть в себе огірки). Може щось додасте більше або менше, у всіх смаки різні, хтось любить погостріше або спокійніше… Киплячим маринадом залити банку огірків. Закатати стерилізованої кришкою.

Перевернути банки, перевіривши герметичність. Студить, не обгортаючи! (так вони залишаться твердими і хрусткими). Зберігати в прохолодному місці.

Так, на 1 літрову банку достатньо буде половину великого листків хрону, по одному листу смородини, вишні,селери (не переборщіть, він дуже пряний), 1 парасольку кропу, 2 гілочки петрушки, 2 зубчики часнику.