Мариновані овочеві голубці

Мариновані овочеві голубці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Овочева закуска, яка відмінно підійде на святковий стіл. Красива, яскрава, легка. Такі голубці будуть відмінним доповненням до м’ясних страв.

Інгредієнти

Капуста білокачанна – 30-35 аркушів
Морква – 1 кг
Часник – 2 головки
Вода – 1 л.
Оцет – 0,5 склянки
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 2 ст. л.

Як приготувати Мариновані овочеві голубці

Мариновані овочеві голубці легкі в приготуванні і вже через кілька годин їх можна подавати до столу. В процесі приготування можна експериментувати на свій смак.

Покроковий рецепт

Отже, приступаємо до приготування. Нам знадобляться: капуста білокачанна, морква, часник. Для маринаду: вода, оцет, цукор, сіль.

Капусту бланшируем в киплячій воді, даємо охолонути. У цей час чистимо моркву тремо на крупній тертці. У моркву видавлюємо часник, перемішуємо. Можна додати зелень: петрушку, кріп за бажанням.

Поділяємо капустяне листя і загортаємо в них підготовлену моркву.

Підготовлені голубці складаємо в каструлю або іншу підходящу ємність.
Окремо готуємо розчин-маринад. Необхідно закип’ятити воду і дати їй охолонути до температури, щоб можна було в ній розчинити сіль і цукор. Коли вода зовсім остигне, до неї можна додати оцет. При бажанні можна додати ще пару столових ложок рослинного масла.Цим маринадом заливаємо підготовлені голубці. І даємо їм настоятися 10 годин.

Така страва стане прикрасою столу. Крім того такі голубці дуже смачні. Їх можна подавати на свята і в будні.