Овочева закуска, яка відмінно підійде на святковий стіл. Красива, яскрава, легка. Такі голубці будуть відмінним доповненням до м’ясних страв.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – 30-35 аркушів | |
Морква – 1 кг | |
Часник – 2 головки | |
Вода – 1 л. | |
Оцет – 0,5 склянки | |
Сіль – 2 ст. л. | |
Цукор – 2 ст. л. |
Мариновані овочеві голубці легкі в приготуванні і вже через кілька годин їх можна подавати до столу. В процесі приготування можна експериментувати на свій смак.
Покроковий рецепт
Отже, приступаємо до приготування. Нам знадобляться: капуста білокачанна, морква, часник. Для маринаду: вода, оцет, цукор, сіль.
Капусту бланшируем в киплячій воді, даємо охолонути. У цей час чистимо моркву тремо на крупній тертці. У моркву видавлюємо часник, перемішуємо. Можна додати зелень: петрушку, кріп за бажанням.
Поділяємо капустяне листя і загортаємо в них підготовлену моркву.
Підготовлені голубці складаємо в каструлю або іншу підходящу ємність.
Окремо готуємо розчин-маринад. Необхідно закип’ятити воду і дати їй охолонути до температури, щоб можна було в ній розчинити сіль і цукор. Коли вода зовсім остигне, до неї можна додати оцет. При бажанні можна додати ще пару столових ложок рослинного масла.Цим маринадом заливаємо підготовлені голубці. І даємо їм настоятися 10 годин.
Така страва стане прикрасою столу. Крім того такі голубці дуже смачні. Їх можна подавати на свята і в будні.