Готуємо смачного курчати під пресом на сковороді гриль. Попередньо м’ясо птиці замаринуем в кисло-солодкому соусі.
Інгредієнти
курча або молода курочка – 1 тушка | |
для маринаду: | |
соєвий соус – 3 ст. ложки | |
лайм – 1/2 плоду або за смаком | |
базилік сушений – 1/2 ч. ложки | |
сухий часник – 1/2 ч. ложки | |
сіль – за смаком | |
мелений чорний перець – за смаком | |
мед – 1 ст. ложка або за смаком | |
рослинне масло – 2 ст. ложки для смаження |
Це звичайний рецепт курчати тютюну, смаженого на грилі під пресом. Але вся фішка в тому, що птицю ми попередньо промаринуем в ароматному кисло-солодкому соусі.
Покроковий рецепт
Змішайте всі інгредієнти для маринаду. Відрегулюйте смак маринаду, додаючи більше або менше меду і лайма.
Покладіть курчати або молоду курку на обробну дошку. Використовуючи ножиці для птиці або потужні кухонні ножиці, розріжте птицю. Видаліть зайвий жир з порожнини. Натискаючи на кістки грудей розплющить птицю. Покладіть його у великий закривається пластиковий пакет з маринадом на 150 мл. Закрийте пакет. Покрийте всю курку маринадом, масажуючи її і перевертаючи пакет. Охолодіть протягом 1-2 годин.
Розігрійте сковороду, змащену маслом.
Вийміть курку/курчати з пакета. Потрібно, щоб зайвий маринад стек. Покладіть курку на сковороду гриль, змащену маслом, шкірою вниз. Укладіть прес. Якщо у вас немає спеціального пристосування, можна покласти тарілку, а на неї поставити вантаж. Смажити під пресом, поки на птахові не будуть чітко видні сліди гриля. Переверніть курку.
Знову поставте прес, зменшіть вогонь до середнього і продовжуйте готувати ще 15 хвилин.
Змастіть залишилися маринадом. Продовжуйте готувати протягом 10-15 хвилин або поки м’ясо не буде повністю готове. Готовність можна перевірити термометром. Вставте в саму товсту частину стегна термометр, має показувати 70-75 ° C.
Перекладіть курчати (курочку) на обробну дошку. Дайте постояти 5 хвилин і вже потім розріжте. Подавати з овочами та картоплею.