Медовик Медовик святковий

Медовик Медовик святковий – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Тортик підійде до смаку любителям медовиків,дуже смачний,ніжний.

Інгредієнти

яйця – 5
цукор – 1 склянка
мед – 250 грам
готовий чай – 1 стакан
борошно – 3 склянки
сода – 1 чайна ложка
соняшникової олії – 1 стакан
розпушувач – 1 чайна ложка
Крем:
вершків жирністю 36% – 300 грам
цукрової пудри – 100 грам
Крім того:
яблучного повидла – 200 грам
шоколаду – 1 плитка

Як приготувати Медовик “Медовик святковий”

Тісто:
5 яєць
1 склянка цукру
250 грам меду
1 стакан соняшникової олії
1 стакан чаю
3 склянки борошна
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка розпушувача
Крем:
300 грам вершків жирністю 36%
100 грам цукрової пудри
Крім того:
200 грам яблучного повидла
1 плитка шоколаду

Покроковий рецепт

Білки відокремити від жовтків і збити до стійких піків

Під кінець дати цукор,зменшити обороти міксера на середній рівень,додати жовтки по одному

Спокійно влити мед,холодний чай,олія. Постійно міксер повинен бити заставлений на середніх обертах. Борошно просіяти разом з розпушувачем, содою, дати до готової масі. Форму діаметром 24*24, змастити маслом, вилити готову тісто і випікати 30-40 хвилин при температурі газової духовки 180 градусів. Готового дати коржу охолонути,розділити на 3 рівні частини.


Нижню частину змастити повидлом і прикрити іншою частиною медового бісквіту,на верх крем зі збитих вершків з цукровою пудрою, прикрити третин частиною бісквіта. Тортик полити розтопленим шоколадом. Прикрасити на свій розсуд. Крем готується дуже легко,вершки охолодити в холодильнику і збити з цукровою пудрою.

Тортик полити розтопленим шоколадом. Прикрасити на свій розсуд. Крем готується дуже легко,вершки охолодити в холодильнику і збити з цукровою пудрою.