Ніжний смак свинини і хрустка скоринка з манної крупи додадуть шніцелю неймовірну апетитність.
Інгредієнти
свинина – 700 г | |
манна крупа – 200 г | |
яйця – 2 шт. | |
рослинне масло – 100-150 мл | |
сіль, перець – за смаком |
Шніцель являє собою тоненький м’ясної скибочку, обсмажений в якій-небудь паніровці. Шніцель – страва йде своїм корінням в традиції віденської кухні.
У початковому варіанті як панірування використовувалися яйця, пшеничне борошно і дрібно перемелені сухарі. До слова сказати, панірувальні сухарі є стандартним інгредієнтом для приготування багатьох страв. Завдання панірування – зберегти весь смак основного продукту і запечатати всередині якомога більше соків.
Якщо дуже хочеться приготувати шніцель, але під рукою не виявилося крихти з сухарів, не варто зневірятися. Їх завжди можна замінити манною крупою. Манка – це та ж пшениця, тільки має певну ступінь помелу.
Покроковий рецепт
Свинину наріжемо тонкими невеликими пластинками. При бажанні розмір шматочків можна збільшити. Але найважливіше, щоб м’ясо було нарізано поперек волокон. Тоді на завершальному етапі блюдо (шніцель) вийде м’яким і ніжним.
Відбиваємо кожен шматочок, щоб у підсумку товщина їх не більше 5-7 мм. Для відбивання можна скористатися спеціальним молоточком, а можна використовувати для цієї мети обух ножа. Посолити і поперчити з кожного боку наші відбивні.
Розіб’ємо в окрему ємність 2 яйця. Взболтаем їх. Ще на одну тарілку додамо манну крупу. Це паніровка для шніцеля.
Вмочуємо м’ясні шматочки в яєчну суміш, потім обвалюємо в манці. Викладаємо на сковороду. Масло вже повинно бути розпеченим, а його кількість буде залежати від форми і розміру вашої посуду. Традиційно шніцель готується на великій кількості олії, або навіть у фритюрі.
Обсмажуємо паніровці м’ясо на великому вогні хвилин по 5 з кожного боку до утворення золотистої скоринки).
Шніцель готовий!