Такий ароматний під сирною скоринкою – ммм, смакота!
Інгредієнти
Філе минтая – 3 середні шт. у мене морожені | |
Сир твердий – 150 грам | |
Морква – 1 велика | |
Цибуля – 3 шт. середні | |
Часник – 3 зубчики | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження | |
Лимон – 5 тонких кружалок | |
Сметана – 5 ст. ложок у мене густі вершки домашні, я трохи розбавила з молоком | |
Зелень – 0,5 пучок у мене мікс рубаних і заморожених петрушки і цибулі | |
Базилік/спеції – за смаком |
Філе минтая по праву можна вважати легким дієтичним блюдом, з якого можна приготувати не тільки шикарна вечеря, але і легкий сніданок. А якщо додати до запечене минтаю ще й салат ми отримаємо ідеальний сніданок!
А коли, підрахуємо ще й бюджет страви – на душі стає тепліше і приємніше…
Отже, не буду Вас мучити очікуваннями, пропоную Вашій увазі рецепт запеченого минтая в духовці з овочами під сирно-сметанним соусом.
Покроковий рецепт
Ріжемо півкільцями цибулю і підсмажити на сковороді. Поки цибуля нудиться, на великій тертці натираємо моркву і додаємо до цибулі.
Додаємо до овочів зелень, придавлюємо часник ножем на обробній дошці, щоб був аромат і дрібно рубаємо, теж додаємо в сковороду.
До тушкованих овочів додаємо сметану (у мене густі домашні вершки, тому я трохи розбавила молоком і размешала до однорідної маси), розмішуємо і протушиваем з овочами, обов’язково солимо.
Наші овочі готові, моєму філешку минтая, розрізаємо на дві частини, виходить 6 порцій. Змащуємо рослинним маслом деко (у мене скляна форма), розкладаємо філешку і на нього овочі в сметанному соусі. Ріжемо кільцями лимон і викладаємо зверху.
Ставимо в розігріту духовку на 230 градусів на 25 хвилин (тільки дивіться, щоб не пригоріла риба), щодо готовності, можна зменшити температуру.
За 10 хвилин до вимикання, натираємо на крупній тертці сир і викладаємо зверху. Ще 10 хвилин в духовці, виймаємо, ріжемо на частини, прикрашаємо зеленою цибулею і зеленню і ласуємо!
Це МЕГА….! А ароматище, ммм…)