Митболы (тюфтельки) з свинини в кисло-солодкому соусі

Інгредієнти
| Свинина – 800 гр. | |
| Цибуля – 1 шт. | |
| Яблуко – 1 шт. | |
| Панірувальні сухарі – 50 гр. | |
| Коріандр – 1 ч. л. | |
| Імбир мелений – 1 ч. л. | |
| Перець чорний – 1 ч. л. | |
| Соус соєвий – 100 мл | |
| Томатний сік – 60 мл | |
| Крохмаль – 1 ст. л. |
Митболы – це по суті наші тефтелі-фрикадельки, тільки з новомодним назвою. Ну а щоб вони були не зовсім схожі на наші звичайні тефтелі, а стали все-таки трохи не звичайними, я додала них кілька секретних інгредієнтів – яблуко і східні приправи. Ну і звичайно ж головне, щоб надає їм родзинку – це соус, трохи солодкий, трохи кислий, але чудовий на смак.
Покроковий рецепт

1. Свинини перемолоти на фарш. Додати всі види приправи.


2. Цибулю нарізати дуже маленькими кубиками і додати до фаршу.

3. Додати панірувальні сухарі.

4. Яблуко очистити від шкірки, видалити серцевину і натерти на дрібній тертці. Сік з яблука злити в окрему миску. Також додати до фаршу і добре вимісити.
5. Сформувати з фаршу невеликі кульки, викласти на деко і запікати в духовці до готовності при температурі 180 градусів.


6. Тепер готуємо соус: у миску влити соєвий соус, сік з-під яблука і томатний сік. Перемішати. Влити в сковороду і поставити на вогонь. Довести до кипіння.


7. У чашку всипати ложку крохмалю, влити 2-3 ст. л. соусу і перемішати, щоб не було грудок. Влити цю суміш з соус і варити до загустіння.


8. Готові митболы (тюфтельки) дістати з духовки, покласти в соус і перемішати так, щоб соус покрив всю ихнюю поверхню.


9. Подавати з будь-яким гарніром.
