Смачні і ситні млинці на швидку руку до сніданку.
Інгредієнти
Борошно – 1 склянка | |
Яйце – 3 шт | |
Цукор – 2 столові ложки | |
Сода – 1/4 чайної ложки | |
Сіль – 1/4 чайної ложки | |
Молоко – 500 мл | |
Рослинна олія – 2 столові ложки |
Всім і завжди приємно скуштувати на сніданок млинці зі сметаною або варенням. Млинці дуже прості у приготуванні, тому не становить праці дослідної господиню їх швидко приготувати. Для тих, хто тільки вчиться їх готувати, я поділюся рецептом приготування своїх млинців.
Покроковий рецепт
Яйця дістати з холодильника, щоб вони нагрілися. Теплі яйця розбити в глибоку миску, щоб зручно було замішувати тісто.
До яйцям додати цукор.
Яйця разом з цукром збити віночком або міксером до повного розчинення цукру.
Молоко повинно бути теплим, тому його необхідно заздалегідь підігріти в мікрохвильовій печі або на плиті. Влити молоко, додати сіль і соду, ретельно переміщати. Потім порційно додаємо борошно, і розмішуємо, щоб не утворювалося грудочок. Тісто має вийде, як рідка сметана.
До готового тесту необхідно додати рослинне масло. Завдяки йому, млинці будуть ніжними. Ретельно перемішуємо і даємо тісту охолонути 10 хвилин. За цей час слід розігріти сковороду і розігріти на неї трохи рослинного масла.
За допомогою ополоника вливаємо тісто на розігріту сковороду таким чином, щоб маса розподілилася рівномірно по її дну. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку на дуже повільному вогні. За допомогою лопаток перевертаємо блін.
Такі дії необхідно проробити з усім тестом. Періодично необхідно додавати трохи рослинного масла на сковороду. Млинці слід складати стопкою на блюді. Подавати млинці краще всього в теплому вигляді з заправкою. Приємного чаювання!