Борщ без м’яса на молочно-овочевому бульйоні.

Інгредієнти
| Картопля – 400 г | |
| Капуста молода – 400 г | |
| Морква – 120 г | |
| Цибуля – 120 г | |
| Перець болгарський – 50 г | |
| Помідори – 100 г | |
| Кріп – кілька гілочок | |
| Вода – 1,5 л | |
| Молоко – 1 л | |
| Сіль – 5 г | |
| Лавровий лист – 2 шт. | |
| Паприка мелена – 1 ч. л. |
Дуже смачні і легкі щі на молоці. Такий суп готується дуже швидко. Незважаючи на те що в нього не додається м’ясо, бульйон виходить дуже насиченим, з вершковим смаком за рахунок молока. Такий рецепт підійде людям, які дотримуються дієти №6 і вегетаріанцям. Для супу використовується молоко з високою жирністю.
Покроковий рецепт

Очищені бульби картоплі розрізати навпіл і залити водою. Відварювати до готовності картоплі.

Поки відварюється картоплю обсмажити моркву.

Викласти до неї цибулю і болгарський перець, готувати 3 хвилини.

Додати паприку і нарізані дрібними кубиками томати. Готувати 5 хв.

Відварну картоплю вийняти з відвару, розім’яти товкачиком на неоднорідні шматочки, великі й дрібні. Повернути в каструлю

Туди ж перекласти засмажку.

Молоду капусту нашаткувати і перекласти в каструлю. Посолити і покласти лавровий лист.

Молоко закип’ятити в окремій каструльці.

Через 5 хвилин після того як закипить капуста влити в суп, молоко і додати кріп. Проварити 5 хвилин і вимкнути вогонь. Суп готовий, але можна дати йому настоятися 15-20 хв. Тоді смак буде більш насиченим.
