Любителям гостренького салат з моркви «Че» безсумнівно припаде до смаку. Приємний бонус – чим довше настоюється готовий салат в холодильнику, тим він стає смачнішим.
Інгредієнти
морква – 0,5 кг | |
сіль – 1 ч. л. | |
цукор – 1 ч. л. | |
оцет яблучний – 1 ст. л. | |
перець червоний пекучий – 1 ч. л. | |
приправа для корейської моркви – 1 ч. л. | |
рослинне масло – 3 ст. л. | |
часник – 3 зубки |
Для приготування моркви «Че» потрібна спеціальна терка, що дозволяє натерти її довгою соломкою. Коренеплоди для салату вибирайте рівні, однакової довжини.
Покроковий рецепт
Натерти вимиту й очищену моркву на спеціальній тертці у вигляді соломки.
Посолити натерту моркву і злегка перетерти руками, як це зазвичай робиться при засолюванні капусти, щоб морква дала сік. Залишити на півгодини.
Заправити спеціями, додати роздавлений часник, цукор і оцет.
Розігріти рослинну олію в сотейнику до появи білого димку і вилити його в підготовлену моркву. Добре перемішати і залишити на 2 години, щоб салат з морквою як слід настоявся і просочене ароматами.