Пряна і гостренькі морква по-корейськи – ідеальна закуска дл будь-якого основного блюда.
Інгредієнти
Морква – 1 кг | |
Оцет – 5 ст. л. | |
Цукор – 3 ст. л. | |
Часник – 8 шт. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Чорний мелений перець – 1 год.л. | |
Рослинна олія – 0,5 ч. л. |
Пряна, гостра, соковита і ароматна морква по-корейськи. Блюдо всім знайоме і вкрай відоме, але надзвичайно смачне і добре підходить до будь-якого основного блюда. Важливо дотримуватися пропорцій у співвідношенні морквини і маринаду. Тоді страва буде таким, як треба – морквина хрусткою і соковитою, часник і прянощі пікантно доповнять таку закуску.
Найкраще залишати маринуватися морквину на ніч або навіть добу, щоб вона ретельно просочилася усіма смаками маринаду. Але, якщо потрібно швидко закуску подати до столу – накрийте блюдо фольгою і відправте в холодильник мінімум на дві години.
За цей час морква по-корейськи встигне придбати смак і запах цієї ароматної закуски. Спробуйте приготувати таке ласощі вдома – і морква по-корейськи стане частим гостем на вашому столі.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для моркви по-корейськи. Почистити часник і моркву ретельно вимити.
Змішати маринад для моркви. У глибокій посудині розмішати цукор, оцет, сіль, рослинне масло і чорний перець. Гарненько перемішати маринад і залишити на півгодини.
Натерти моркву на спеціальній тертці для моркви по-корейськи. Для цих цілей я використовую окрему насадку для мандалини. Ви можете використовувати блендер, овочерізку або ж нарізати дрібними шматочками вручну.
Часник дуже дрібно натерти.
Додати часник в настояний маринад і залишити на 10 хвилин.
Покласти моркву в посудину до маринаду і ретельно перемішати масу.
Накрити посудину з морквою по-корейськи фольгою або щільною кришкою і відправити в холодильник мінімум на дві години, а найкраще – на ніч.
Подавати пряну морквину як закуску до основних страв або у вигляді овочевого гарніру до столу. Приємного апетиту!