Морквяні котлети

Морквяні котлети – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дане страву можна подавати як самостійне блюдо в купе з смачним соусом або ж подавати з гарніром. Котлети з моркви універсальні і підійдуть для щільного сніданку, ситного обіду або легені.

Інгредієнти

морква – 1 шт
яйце – 1 шт
часник – 2 зубчики
борошно – 100 гр
сушений базилік – за смаком
сіль – 0, 25 ч. л.

Як приготувати Морквяні котлети

Морквяні котлетки – це знахідка для любителів і цінителів овочевих страв. Основним інгредієнтом таких котлет є морква, багата широким колом вітамінів. Головним вітаміном є вітамін А, цей вітамін необхідний для нормального зору, він підтримує у хорошому стані шкіру і слизові оболонки. Морквяні котлети чудово замінять м’ясні під час посту і легко можна включити меню при правильному харчуванні.

Дане страву можна подавати як самостійне блюдо в купе з смачним соусом або ж подавати з гарніром. Котлети з моркви універсальні і підійдуть для щільного сніданку, ситного обіду або легкого вечері.

Покроковий рецепт

Підготуємо основні інгредієнти для морквяних котлет: сирі курячі яйця, очищену моркву і часник.

Моркву і часник натерти на дрібній тертці і покласти в глибоке блюдо. До вмісту додаємо курячі яйця, сіль, перець, базилік і борошно в зазначених пропорціях.

Всі інгредієнти перемішуємо. І залишаємо на 20-25 хвилин при кімнатній температурі, для того щоб морква просочилася.

Приступаємо до смаження морквяних котлет. Розігріваємо сковороду, додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Ліпимо з отриманої маси котлети, обвалюємо в борошні і викладаємо на сковороду.


Морквяні котлети необхідно обсмажити з кожної сторони близько 5 хвилин. Після чого накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

Морквяні котлети готові до подачі! В моєму випадку котлетки з моркви будуть подавати як окрему страву, і додатково я приготую соус із майонезу і часнику.