Дане страву можна подавати як самостійне блюдо в купе з смачним соусом або ж подавати з гарніром. Котлети з моркви універсальні і підійдуть для щільного сніданку, ситного обіду або легені.
Інгредієнти
морква – 1 шт | |
яйце – 1 шт | |
часник – 2 зубчики | |
борошно – 100 гр | |
сушений базилік – за смаком | |
сіль – 0, 25 ч. л. |
Морквяні котлетки – це знахідка для любителів і цінителів овочевих страв. Основним інгредієнтом таких котлет є морква, багата широким колом вітамінів. Головним вітаміном є вітамін А, цей вітамін необхідний для нормального зору, він підтримує у хорошому стані шкіру і слизові оболонки. Морквяні котлети чудово замінять м’ясні під час посту і легко можна включити меню при правильному харчуванні.
Дане страву можна подавати як самостійне блюдо в купе з смачним соусом або ж подавати з гарніром. Котлети з моркви універсальні і підійдуть для щільного сніданку, ситного обіду або легкого вечері.
Покроковий рецепт
Підготуємо основні інгредієнти для морквяних котлет: сирі курячі яйця, очищену моркву і часник.
Моркву і часник натерти на дрібній тертці і покласти в глибоке блюдо. До вмісту додаємо курячі яйця, сіль, перець, базилік і борошно в зазначених пропорціях.
Всі інгредієнти перемішуємо. І залишаємо на 20-25 хвилин при кімнатній температурі, для того щоб морква просочилася.
Приступаємо до смаження морквяних котлет. Розігріваємо сковороду, додаємо 2 столові ложки рослинної олії. Ліпимо з отриманої маси котлети, обвалюємо в борошні і викладаємо на сковороду.
Морквяні котлети необхідно обсмажити з кожної сторони близько 5 хвилин. Після чого накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
Морквяні котлети готові до подачі! В моєму випадку котлетки з моркви будуть подавати як окрему страву, і додатково я приготую соус із майонезу і часнику.