Швидкий і смачний сніданок або полуденок, який сподобається навіть маленьким примхливим дегустаторам. Можна зробити в якості десерту, а можна як гарнір.
Покроковий рецепт
Велику і солодку морковочку очистимо від шкірки і жопки (при наявності ушкоджень їх теж зрізаємо) і подрібнити за допомогою терки.
Відправимо заготовку на сковороду, масло не додаємо. Замість масла йде молочко. Тушкуємо все до пом’якшення моркви, додаємо цукор, сіль і залишаємо ще на пару хвилин.
Як тільки морква буде готова вимикаємо вогонь. Змішуємо масу з манною крупою і залишаємо до охолодження до терпимою для рук температури. Вийшла густа морквяно-манна маса. Формуємо котлетки і відправляємо їх смажитися на вершковому маслечко, вмочивши їх у манку.
Смажимо з двох сторін до готовності (приблизно 1-2 хвилини).
Готові котлетки подаються зі сметанкою, для ласунів можна зі згущеним молоком. А якщо Ви не любитель десертів, то зменшуємо кількість цукру в рецепті, замінюючи його часничком і соєвим соусом і отримуємо чудовий гарнір.
Приємного апетиту!