Неймовірно ніжний, ароматний і легкий у приготуванні морквяний пиріг з кунжутом. Навіть морквина чиститься швидко в передчутті ласощі ;)))
Інгредієнти
Морква – 2 великі виходить 250-300 грам | |
Кунжут – 1 пачка = 125 грам | |
Цукор – 80-100 грам Якщо морква солодка, кладу менше цукру | |
Яйце – 1 шт | |
Борошно – 200 грам | |
Маргарин – 120 грам | |
Ванілін – 1 пачка = 2 грами | |
/Розпушувач – 1 ст. ложка Іноді заміняю содою, гашеного 1 ч. ложкою лимонного соку |
Ви ще не знаєте куди діти морквину і що з неї смачного створити?! Пропоную морквяний пиріг з кунжутом! Більш того, запевняю, якщо хтось з домашніх не любить моркву, в пирозі вона практично не відчутна, тому сміливо готуйте це морквяне диво до чаю і насолоджуйтеся неповторним смаком!
А розділивши тісто на дві частини, в одну з яких не додавайте кунжут, можна спекти ароматні та ніжні морквяні кексики, які можна навіть діткам!
Покроковий рецепт
Маргарин на водяній бані подтапливаем. у кого є мікрохвильова піч – ще краще, а кому зовсім лінь як мені, тому що все робиться на бігу після роботи, тоді кладу маргарин в сотейник і на маленький вогонь. 3 хвилини і маргарин готовий, залишаю остигати. А тим часом збиваю міксером цукор і яйце. Сюди ж додаю остиглий розтанув маргарин, перемішую. Даю відпочити і очищаю моркву, потім натираю на дрібній тертці. Не віджимаю – морквяний сік додасть вологості пирога.
Проціджую борошно і змішую з розпушувачем і ваніліном, додаю до збитої суміші з маргарину, цукру і яйця, перемішую. І на сухій сковорідці підсмажую кунжут поки він не покоричневеет. Додаю кунжут і моркву до тесту, перемішую, щоб не було грудочок. Тісто виходить як густа сметанка. Форму змащую маслом, виливаю тісто і в духовку на 180 градусів на 45 хвилин. Якщо кладу на нижній ярус, то випікається набагато раніше, сірником пробуйте на готовність.
Виймаємо, посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо і уплітаємо ту) Синулі з какао, а ми з чаєм)
Приємного апетиту!