Мусака – поживну страву з м’яса і овочів. В Болгарії – це улюблена їжа, її готують для своєї сім’ї і гостей.
Покроковий рецепт
Перець очистити від насіння і порізати.
Цибулю порізати півкільцями.
Перець і цибулю обсмажити в олії до напівготовності.
У сковороду з цибулею і перцем додати фарш. Згасити 5 хвилин, додати сіль за смаком і спеції: перець червоний мелений гострий, перець червоний мелений солодкий, зіру, сушену м’яту перцеву і ще 5 хвилин згасити.
Картоплю порізати кубиками, трохи посолити і викласти в посуд для запікання.
Зверху картоплі рівним шаром розрівняти тушковані овочі з фаршем. Додати 0,5 склянки кип’яченої води. І поставити в духовку розігріту до 180 градусів. Готувати 50 хвилин.
Приготування заливки. Сметану, 3 яйця і одну чайну ложку червоного меленого солодкого перцю ретельно перемішати до однорідної маси.
Дістати мусаку з духовки і спробувати картоплю. Він повинен бути м’яким. Вилити заливку і розрівняти лопаткою. Запікати ще 15-20 хвилин до золотистої скоринки.