Мяка карамель-крем

Мяка карамель-крем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Щоб приготувати рідку карамель, необхідно кухлик з товстим дном (це обов’язкова умова). Ставимо ківш на вогонь.

В нагрітий ківш висипаємо цукор.

Залишаємо цукор плавитися. Вогонь повинен бути середнім. Через пару хвилин по краях почне утворюватися рідина. Тоді акуратно круговими рухами рухаємо ковшиком, щоб сироп захопив ще більше нерозплав цукру. Можна використовувати ложку, однак, не варто при перемішуванні брати металеву ложку, так як вона буде нагріватися. І якщо будете заважати ложкою, можуть з’явитися грудочки, не турбуйтеся – вони теж потім розплавляться.

Потім, коли вся маса стане рідкою, стане бурштинового кольору і з’явиться аромат карамелі (не перетримайте, тому а то карамель може гірчити і мати палений аромат), знімаємо кухлик з вогню і поступово, весь час помішуючи, вливаємо тепле молоко. Варто поберегтися і робити це дуже акуратно, так як карамель буде сильно пінитися і бризкатися.

Якщо вилити відразу все молоко, утворюються грудочки карамелі. Тоді потрібно повернути ківш на повільний вогонь і постійно помішуючи, дочекатися повного розчинення карамелі. Карамель не повинна кипіти! Інакше ви ризикуєте отримати не м’яку карамель, а пластівці. За смаком, можна додати ванілін, щіпку солі, знову перемішати.

Знову зняти ківш з вогню і додати вершкове масло. Перемішати до однорідного стану.

Варто пам’ятати, якщо ви взяли пропорції цукру і молока у співвідношенні 2:1, карамель відразу виходить досить густий, якщо співвідношення 1:1, карамель рідка. Але, знову ж таки, при охолодженні вона трохи густіє.