Мясні котлети з тертою картоплею

Рум’яні і апетитні котлетки на вечерю, що може бути краще. Урізноманітнити звичайні котлети можна дуже просто, додавши натертий на крупній тертці картопля.

Інгредієнти

М’ясний фарш – 600 гр.
Яйце куряче – 1 шт.
Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
Картопля – 150 гр.
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Олія – для смаження

Як приготувати М’ясні котлети з тертою картоплею

Зазвичай в м’ясні котлети додають картоплю, перемелений на м’ясорубці, або перетертий на дрібній тертці. У даному рецепті картопля треться на крупній тертці, завдяки чому котлети набувають незвичайний смак і стають найбільш соковитими.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити і натерти на крупній тертці.


Вмішати натертий картоплю в м’ясний фарш.


Посолити і поперчити фарш. Додати спеції за смаком.


Розбити яйце і всипати картопляний крохмаль.

Ретельно перемішати масу.

З готового фаршу сформувати котлети потрібного розміру і форми (овальні або круглі).

Обсмажити котлети на розігрітому рослинному маслі з двох сторін. На початку вогонь додати, щоб у котлет з’явилася скориночка, яка утримає сік всередині, потім зменшити і продовжувати смажити.

Подавати гарячими з будь-яким гарніром і соусом.